Івано-Франківськ

Франківщина отримала субвенції для придбання житла для родин військових

Отримають кошти на придбання житла люди з декількох категорій.

whatsapp image 2022 10 05 at 08.57.22 scaled

43 мільйонів гривень субвенції отримала Івано-Франківщина для придбання житла для родин військових та ветеранів. Отже, 22 сім’ї матимуть свої квадратні метри.

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА, пише ПІК.

Зокрема:

Майже 18 млн грн розподілять між такими категоріями:

  • особи, які отримали інвалідність I-II групи внаслідок участі в антитерористичній операції та захищаючи територіальну цілісність України;
  • члени сімей учасників бойових дій, які загинули, чи вважаються зниклими безвісти.

“Сьогодні на обліку для отримання грошової компенсації на придбання житла перебуває 30 людей. Виділені кошти дадуть змогу забезпечити житлом 10 з них відповідно до черги. Йдеться про людей з Івано-Франківської, Калуської, Надвірнянської, Рогатинської, Яремчанської та Рожнівської ТГ”, – йдеться у повідомленні.

Інша постанова Уряду передбачає забезпечення житлом:

  • внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України й отримали інвалідність III групи;
  • внутрішньо переміщених осіб з-поміж учасників бойових дій.

“В Івано-Франківській області таких на обліку – 26 осіб, з них 6 отримають грошові компенсації на суму понад 11 млн грн відповідно до розподілу субвенції з державного бюджету”, – інформують в ОВА.

11 млн 300 тис. грн виділені на виплату житлової компенсації певних категорій осіб. Йдеться про учасників бойових дій з інвалідністю I-II групи, яка настала через поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язані з перебуванням у тих країнах.

“В області на обліку таких – 14 людей. 5 відповідно до черги отримають кошти на придбання власних квадратних метрів. Це – мешканці Івано-Франківська, Калуша, Косова й Яремче”, – йдеться у повідомленні.

Ще одна категорія, яка може розраховувати на нове житло – учасники Революції Гідності, які через події на Майдані отримали інвалідність I-II групи та члени сімей загиблих протестувальників. На обліку на отримання грошової компенсації на придбання житла перебуває 2 особи. Передбачено 2 млн 400 тис.грн для мешканця Верхнянської територіальної громади.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено