Івано-Франківськ

У Міноборони розповіли, як планують боротися із корупцією у військкоматах

Після скандалу з одеським воєнкомом по всій країні розпочалися перевірки керівників територіальних центрів комплектування.

У Міноборони розповіли, як планують боротися із корупцією у військкоматах

У Міноборони за попередніми результатами перевірки з’ясували, що 11 людей мають певні ознаки незаконного збагачення. Перша ціль даних перевірок була зробити все, щоб робота ТЦК відповідала нормам чинного законодавства. Друга — виконання завдань, щоб ми не зірвали процес мобілізації.

Третя — мінімізувати корупційні ризики. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк в ефірі телемарафону, пише ПІК.

“Також є питання цифровізації. Ми підписуємо спільні накази з вісьмома міністерствами, щоб наш реєстр резервістів, який буде введений, працював спільно з державним реєстром. Тоді ми будемо бачити кожного військовозобов’язаного, його рух і буде тяжко зробити якісь незаконні кроки. Ми зможемо мінімізувати у цьому напрямку усі корупційні ризики. Просто ми виводимо людський фактор з цього напрямку”, – сказав він.

За його словами, міністерство намагаємось максимально залучити військові адміністрації та керівництво ОТГ до проведення мобілізації, які за законом зобов’язані цим займатись. І давати відстрочку чи знімати людину з обліку повинна комісія під керівництвом голови ОВА.

“Коли це буде комплексне рішення, а не однієї людини, тоді буде мінімальний ризик корупційних складових”, – додав Павлюк.

Заступник міністра також зауважив, що дуже важливе питання, чому у ТЦК працюють люди, які не воювали та не мають військового досвіду. Тому над цим питанням ми також попрацювали та надали пропозицію, щоб до кінця року 30% керівного складу ТЦК замінили людьми, які воювали та зазнали поранень і не можуть продовжити службу у бойових частинах.

“Однак це не швидкий процес, оскільки люди мають хотіти йти працювати у ТЦК, а також мати відповідну підготовку та здобути досвід. Це повинні бути люди, які мають нетерпимість до корупції. Як кожен військовий, який пройшов бойові дії, він має завищене почуття справедливості. Ось такі люди не підуть на угоду з совістю та не дадуть цього робити іншим”, – зазначив він.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено