Івано-Франківськ

У надвірнянських операційних використовують французьку методику лікування (ФОТО)

Французька методика лікування, "прижилась" у надвірнянських операційних.

381058119 619331590370218 1901956521581448599 n scaled

Інфекційні ускладнення в постковідний час є однією з основних проблем ортопедії та травматології. Це пов’язано з масовим використанням антибактеріальних препаратів в боротьбі з бактеріальними ускладненнями при COVID-19.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

“З початком повномасштабного вторгнення збільшилась кількість та складність травм. Ці фактори створюють вкрай небезпечну комбінацію, яка може передбачати негативні наслідки. До прикладу, історія одного із військовослужбовців. Чоловіку – 65. Він звернувся у КНП “Надвірнянська центральна районна лікарня” Надвірнянської міської ради зі скаргами на постійний біль, гнійні виділення з післяопераційної рани, які не давали жити”, – йдеться у повідомленні.

Мультидисциплінарна команда прийняла рішення про застосування так званої “two stage revision knee replacement” (двоетепна заміна ураженого інекцією імпланта).

Перший етап включає в себе видалення інфікованих елементів і встановлення артикуляційного спейсера (артикуляційний – той, що імітує функцію суглобу) з додаванням спеціальних антибактеріальних препаратів, які будуть поступово виділятися та боротися з бактеріями.

Післяопераційний період проходить добре, рани заживають, ознаки інфекції відсутні. Чоловік на цьому спейсері навіть ходить, правда з паличкою.

Зараз пацієнт готується до другого етапу.

«Інфекційні ускладнення – це завжди проблема, але травматологи – хлопці, яких проблемами не налякати. Цей місяць можна сміливо вважати місяцем лікування інфекцій у військових: 6 спейсерів при вогнепальних переломах та 2 при кісткових пластиках вже після видалення спейсерів», – діляться медики.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено