Івано-Франківськ

Стала відома дата виходу в прокат українсько-французького історичного фільму “ШТТЛ”

В Україні наприкінці жовтня покажуть історичну драму «ШТТЛ», яка була створена спільними зусиллями українських та французьких фахівців у галузі кінематографа.

11 1

Наприкінці жовтня намічено вихід на великі екрани історичного фільму «ШТТЛ» спільного українсько-французького виробництва. Прем’єра відбудеться 26 жовтня, повідомляють термінові новини України на meta.ua. У картині будуть показані події, що відбувалися в Україні 21 червня 1941 року, перед тим, як у країну увійшли фашистські загарбники. В основі сюжету драми лежить історія поселення євреїв, що знаходилось у Львівській області, неподалік кордону з Польщею.

Сюжет історичної драми

На початку фільму розповідається про підготовку до весілля дочки рабина, яке виходить заміж за сина м’ясника. Молоді люди мешкають у поселенні у Львівській області  – штетлі. Саме так називали в ті часи невеличкі містечка з переважно єврейським населенням. З’ясовується, що наречена закохана в іншого і не хоче стати законною дружиною нелюбому. Її коханий Мендель проти весілля і хоче викрасти дівчину. У цей час до поселення прямує ескадрон смерті з гітлерівських нацистів. Однак головні герої думають тільки про кохання і не уявляють, що на них чекає найближчими днями.

Цікаві факти про фільм

Як назву картини було вирішено вибрати слово, яке в перекладі з їдиш означає «містечко». Штетл у фільмі був типовим єврейським містечком, яких було багато на території Європи до того, як розпочалася Друга світова війна.

Новини кіно повідомляють, що «ШТТЛ» відрізняється від усіх українських картин, знятих раніше, тим, що в ході його створення використовувалася унікальна технологія одного кадру. Завдяки цьому глядачі не бачитимуть на екрані монтажних склейок. Зробити це вдалося завдяки тому, що картина створювалася разом із французькою кінокомпанією.

Для того, щоб побудувати містечко для фільму, знімальній групі доводилося купувати старі будинки, а потім перевозити їх до місця зйомок та перезбирати. Старіння нових будівель це досить складний технологічний процес, тому з придбаних нових будматеріалів були зведені лише бібліотека, школа та синагога. На будівництво всього містечка пішло близько 50 днів.

Щоб більш переконливо грати роль, актриса Анісія Стасевич, яка виконала головну роль, спеціально вивчала їдиш. Спочатку їй здавалося, що зробити це неможливо, але завдяки урокам культурного консультанта вона впоралася з поставленим завданням.

Виявилося, що дідусь кіноакторки родом із єврейської родини, а її прабабуся дуже добре говорила на їдиш. Дівчина вважає, що її родичі були б раді, якби змогли побачити її на екрані у вигляді головної героїні цього фільму.

Читайте також у ПІК: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено