Івано-Франківськ

Курс валют: в Україні змінили правила обміну доларів

Зокрема, для обміну доведеться сплатити комісію.

Курс валют: в Україні змінили правила обміну доларів

Національний банк України зобов’язав усі банки, які обмінюють пошкоджені купюри доларів на нові (інкасо), вказувати вартість та строки обміну. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

Зазначається, що така послуга коштує від 7% до 50% від суми.

“Якщо нам, крім обміну купюр, також треба переконатись у їхній платоспроможності (а часто це умова для інкасо), за це також доведеться платити окремо. Якщо для інкасо обрати “Райффайзен”, то заплатити з $1000 доведеться $70 комісії за обмін та 10 грн за перевірку купюр”, – йдеться у повідомленні.

 У їхніх конкурентів, у “Райффайзена”, під час перевірки великої кількості купюр на платоспроможність вартість за кожну банкноту становитиме всього 35 коп. (максимальна вартість – 1 гривня). А “АкордБанк”, незважаючи на кількість купюр, за перевірку проситиме по 2 грн за купюру (але не менш ніж 20 грн). Тобто і за перевірку однієї, і за перевірку 10 купюр доведеться заплатити 20 грн.

До слова, Національний банк України на 20 жовтня встановив офіційний курс долара на рівні 36,61 грн. Від учора він підвищився одразу на 5 коп. Євро за добу виріс на 5 коп. і коштує 38,65 грн, повідомляє сайт НБУ.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено