Івано-Франківськ

Олексій Гнатковський розповів, чого не вистачає українському кіно (ВІДЕО)

"Чим краща освіта та культура - тим люди свідоміші, суспільство тоді прогресує".

Заслужений артист України, зірка фільму “Довбуш” Олексій Гнатковський  у програмі “Відверто” з Оксаною Камінською розповів, чого не вистачає українському кіно та чому культура має прямий вплив на перемогу.

“Українському кінематографу не вистачає грошей. І розуміння від держави важливості того, що Україна повинна знімати багато продукту свого. Держава повинна дбати за це. Держава повинна вливати багато ресурсу свого, тому це боротьба за уми. Це дуже важливий сегмент, коли ми боремося за свідомість свою. От що роблять москалі, вони виділяють мільярди на кіно, попри те, що війна, і вони зараз знімуть про все, вони заполонять мозок своїх людей…А нам бракує державної ініціативи”, – каже Гнатковський.

Актор висловився й про скандал в Міноборони, коли Юрію Горбунову виділили кошти на фільм на комедійний серіал “СМТ Інгулець”, він наголошує, що якщо ти хочеш знімати … комерційний продукт, то треба це робити не за державні гроші, а вкладати свої.

“Державні гроші – це гроші платників податків. І їх держава має направляти на ті речі, які підвищують суспільство, роблять нас кращими. Навіть якщо цей продукт не окупиться, але якщо цей фільм подивляться люди вони стануть розумнішими”, – наголошує актор.

Окрім того, Олексій зазначив, що українське кіно має гідну продукцію, зокрема йому імпонують фільми режисера Антоніо Лукіча.

“У нас є багато достойне кіно. Воно, на жаль, не так розкручене, і його не так багато, як би хотілося. Але воно є. “Довбуш” – це не один в полі воїн…”, – зазначив Гнатковський.

Про культуру та війну, український кінематограф, чому важливі гроші для кіно – дивіться з 13:39:

Також Олексій Гнатковський розповів:

  • Про весілля під час війни
  • Чия роль головніша: Олексія чи Івана Довбуша. Та чи не перегравав Гнатковський Стрельнікова? 
  • Гроші та слова як цінність. Та чому митець має бути голодним? 
  • Які амбіції у Гнатковського та чи мріє він про Голлівуд? 
  • Прихильниці Олексія: як часто йому пишуть та як реагує на це дружина?
Дивіться також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено