Івано-Франківськ

Як вибрати якісні сосиски?

Якісні сосиски не можуть бути дешевими. Однак ціна не завжди є ключовим чинником для споживачів.

futsal kalush 12

Сосиски — надзвичайно улюблений гастрономічний виріб. Їх популярність, по суті, базується на їхній безпритульності при приготуванні: просто закиньте їх у киплячу воду, за декілька хвилин ситна страва готова до подачі на стіл. Людям з нормальною вагою та здоровим способом життя дозволяється включати сосиски АТБ у своє меню (зрозуміло, не щодня). Читайте далі, щоб дізнатися як вибрати найкращий продукт.

Термін придатності

В ідеальному випадку, чим менше часу товар проводить у магазині перед тим, як потрапити на ваш стіл, тим краще. Проте, сучасні технології упаковування, такі як вакуумне чи газове, дозволяють продовжити термін придатності та зберегти всі якісні та корисні характеристики.

Максимальний строк зберігання високоякісного продукту становить 30 днів для сосисок, сардельок, молочних ковбас, і 3 місяці – для сирокопчених ковбас.

Характеристики сосисок

Оцінку якості продукту можна здійснити, звертаючи увагу на його зовнішні особливості. Яскраво-рожевий або червоний відтінок може свідчити про вміст штучних барвників у продукті. Сусідство із темним кольором може означати високий вміст консервантів. Рекомендується обирати сосиски світлішого відтінку, оскільки вони найчастіше виготовлені з натуральних інгредієнтів.

Консистенція

При виборі сосисок рекомендується провести невелике тестування. Легкий натиск на оболонку високоякісного продукту не викличе виділення рідини, і форма швидко відновить свій первісний стан. Сосиски з надмірною м’якістю можуть вказувати на використання білкових добавок.

Під час огляду упаковки слід стежити за відсутністю плям, жирових осадів чи бульйонних відкладень, що може свідчити про низьку якість м’яса та високий вміст води в продукті.

Якість та вартість

Якісні сосиски не можуть бути дешевими. Однак ціна не завжди є ключовим чинником для споживачів. Виробники, щоб знизити вартість, можуть відмовитися від відповідності ДСТУ (державному стандарту України) та виготовляти продукцію за технічними умовами (ТУ). Головна умова в такому випадку — безпека. Однак вимоги до якості та складу можуть встановлюватися виробником.

Державний стандарт

Перш за все слід звертати увагу на наявність відповідності ДСТУ на упаковці. Державний стандарт чітко визначає необхідний вміст білків, жирів та вуглеводів, а також регулює запах продукту. Важливо враховувати колір — ДСТУ вказує на “рожевий або світло-рожевий фарш” однорідної консистенції. Виразний колір м’якоті може вказувати на використання нітриту натрію, що може бути шкідливим для здоров’я.

Під час варіння сосисок слід враховувати, що якісний продукт не має забарвлювати воду.

Якісні свіжі сосиски українського виробництва завжди можна замовити через сайт www.atbmarket.com. За бажанням можна оформити доставку в найближчий магазин мережі АТБ, або ж кур’єром до своїх дверей.

Партнерський матеріал 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено