Івано-Франківськ

Зеленський виступив на саміті ЄС: основні тези

 "Не зраджуйте народ і його віру в Європу", - наголосив президент України.

ab4a0e40e08a4e051f4bc24f5ca33cfc scaled

Президент України Володимир Зеленський по відеозв’язку звернувся до 27 лідерів ЄС, які беруть участь у саміті в Брюсселі, на якому зокрема може бути прийнято рішення про початок переговорів про вступ України до Євросоюзу. 

“Дуже важливо, щоб Європа сьогодні не впала в нерішучість. Ніхто не хоче, щоб Європу вважали негідною. Або як неспроможність приймати рішення, які вона підготувала сама”, – сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що Україна виконала домашнє завдання від ЄС, ухвалила закони, тим самим виконавши рекомендації Єврокомісії, пише ПІК з посиланням на ТСН.

​”Люди в Європі не побачать жодної користі, якщо москва отримає пас із Брюсселя у вигляді негативу щодо України. путін напевно використає це проти вас особисто і проти всієї Європи. Не давайте йому цю першу – і єдину – перемогу року. Європа має перемогти, домовленості мають дотримуватися, а слова мають мати значення”, – наголосив президент.

Зеленський нагадав, що 10 років тому люди в Україні повстали під прапори Євросоюзу. Для них це було символом правди, таким воно і повинно залишатися.

“Прошу вас сьогодні про одне –не зраджуйте народ і його віру в Європу”, – наголосив президент України.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено