Івано-Франківськ

Як західні санкції вдарили по цивільній авіації Росії (ГРАФІКА)

Найбільш проблемними місцями російської авіації залишаються двигуни (30% випадків) та шасі (25%).

fly scaled

Російська цивільна авіація перебуває у тяжкому становищі через західні санкції: в країні фіксується рекордна кількість авіапригод, зростає кількість поломок літаків, а рейсів стає менше. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

“З січня до серпня 2023 року в росії сталося понад 120 авіапригод за участю цивільних літаків – у 2,2 рази більше, ніж у попередні роки. При цьому росія і так уже 23 роки перебуває на першому місці у світі за кількістю смертей внаслідок авіакатастроф: з 2000-го загинули щонайменше 1712 людей. Поточний рік також лідирує за кількістю поломок літаків, адже, нагадаємо, у росію заборонено постачати запасні частини”, – йдеться у повідомленні.

Як західні санкції вдарили по цивільній авіації Росії (ГРАФІКА)

Дефіцит запчастин призвів до того, що російська влада дозволила використовувати для ремонту неоригінальні запчастини, а також дозволила «канібалізм» (коли одні літаки розбирають для ремонту інших). Таким чином через несертифікований ремонт вже пройшло 70% російського цивільного авіапарку. 

“Російська влада традиційно замовчує проблему. Нещодавно видання Newsweek опублікувало свіжі підрахунки: з вересня до початку грудня в рф сталося загалом 60 інцидентів (вересень – 15, жовтень — 25, листопад — 12, грудень — 8), серед них — вимушені посадки, загоряння двигунів. проблеми, через які літакам довелося змінити заплановані маршрути”, – додають у виданні.

Враховуючи ці цифри, ГУР зробило висновок, що найсильніше на росію вплинули: заборона на поставки повітряних суден та запчастин до них; повна відмова у технічному обслуговуванні та наданні послуг; відмова у оновленні програмного забезпечення; затримання російських повітряних суден за кордоном; обмеження доступу до метеорологічної інформації для аеронавігації.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено