Івано-Франківськ

У мережі показали чотирьох сервалів, яких врятували з Донеччини

Сервали – це хижий африканський ссавець з родини котячих. 

c5cb0e6 serval 2 1

У Київському звіринці показали врятованих від війни тварин – зокрема, групу з 4-х сервалів, яких вивезли з міста Курахове, що біля Мар’їнки на Донеччині. 

З-під обстрілів тварин евакуювали зооактивісти, повідомляють в Київському зоологічному парку загальнодержавного значення. 

412717702 682390660645136 255984932882585297 n scaled

Як зазначають, тварини були у жахливому стані: хворі, виснажені та у стані важкого стресу.

“Наші ветеринари та зоологи взялись до невідкладних заходів з лікування та відновлення. Минуло 2 місяці і перша пара сервалів перейшли до наступного етапу реабілітації та соціалізації вже у власному вольєрі”,– додають в зоопарку.

Для комфорту Осіріса та Сехмет створили всі умови: африканське дерево з лазалками та кігтеточками, 2 гамачки та затишний лофт для відпочинку, фонтанчик для бадьорості, три види ґрунтів та кам’яну скелю для прогулянок та стрибків і купу різноманітних іграшок та подушок.

Довідково:

Сервали найчастіше полюють вночі. Основна здобич цих диких кішок — дрібні тварини масою до 200 г: миші, жаби та змії.

Зазвичай сервали мешкаютьу саванах південніше Сахари. Зустріти їх можна ів гірській місцевості на висоті до 3 км. Вологих же екваторіальних лісів ці кішки не люблять, тому й уникають їх.

Цікаво, що сервала — африканську дику кішку-хижака —можна приручити. Щоправда вдома дозволено тримати лише сервала, який народився в неволі і вихований, як домашній.

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено