Івано-Франківськ

“ОГО ЛЕ НІ СТЬ”: у Коломиї діє резонансна виставка (ФОТО)

В мистецько-виставковому просторі коломийської філармонії діє виставка ,,ОГО ЛЕ НІ СТЬ”, на якій представлені роботи місцевих митців.
 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

Відвідувачі виставки

photo 2024 01 30 22 41 49 scaled

На огляд поціновувачів естетики оголеного тіла  представлені в експозиції художні твори відомих митців Коломиї, пише ПІК. 

Зал філармонії, в якому виставлені роботи, постійно заповнений людьми, що люблять художнє мистецтво.

 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

Поціновувачі мистецтва

 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

photo 2024 01 30 22 42 29 2 scaled

Тема виставки – пластика тіла. Тут презентують живопис, графіку та фотографію.  На ній можна насолодитися роботами  десятьох митців.

Зокрема, Заслужених художників України  Мирослава Ясінського, Романа Захарчука та  не менш відомих:  Василя Андрушко, Оксани Литвин, Юлії Цапурак, Сергія Зінця, Ростислава Костишина, Яреми Проціва, Андрія Шпака, Лева Чопенко.

Кожен з них – член Національної спілки художників України і володіє характерним, властивим йому, авторським стилем. В експозиції представлено більше 30 полотен.

 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

Тарас Косович, мистецтвознавець

photo 2024 01 30 22 41 50 2 scaled

Модерував захід мистецтвознавецьTaрас Косович. Він є одним з його організаторів і натхненників

“ОГО ЛЕ НІ СТЬ” –  виставка, яку довго планували і чекали у Коломиї. Вона є  своєрідною провокацією і я щиро радію, що нам вдалося нарешті показати її людям і гідно представити наше місто такими чудовими іменами митців. Хочу подякувати співорганізаторам виставки, а це  ГО ,,Амброзія 21” та Коломийська філармонія ім.О.Козаренка

 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

Роман Захарчук, художник

photo 2024 01 30 22 41 45 scaled

Заслужений художник України, скульптор та митець Роман Захарчук представив на виставці три своїх роботи. Дві з них вже добре знані у мистецьких колах, а от графічна робота з назвою “Неспокій” дебютувала саме тут. 

Твори, де є пластика людського тіла – це завжди місце для різноманітних дискусій і суперечок, чим, власне, і цікаві такі заходи. Автор, який працює з подібними темами, перш за все оголює свої емоції і переживання, де тілесність є тільки поштовхом для власного впізнаваного стилю, є його візитною карткою і виділяє цим серед інших.

 До слова,  Роман Захарчук готував афішу для виставки і каже що, крім естетики, в неї закладений глибокий зміст. 

 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

Епіграфом до неї я вибрав фрагмент Венери Мілоської. В античні часи варвари, коли вривалися в грецькі міста, то перш за все  нищили твори мистецтва, скульптури – відбивали руки, обличчя, носи. Вони вважали, що спотворені зображення вже не будуть мати магічної сили і краси, втративши гармонію. Спіраль історії знову повторюється, зло знову намагається знищити все те, що створено і є цінним набутком нації. Саме тому, музи не повинні мовчати.

Ще один Заслужений художник України Мирослав Ясінський представив на виставці сім своїх робіт. Кожна з них виконана в особливому авторському стилі. І, звісно, тема жінки одна з провідних

 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

Мирослав Ясінський, художник

Жінка,  особливо для українців – це дуже важлива постать.  Особисто я, зображуючи жінку в дещо еротичному вигляді,  стараюся показати її достойно і велично. Адже жінка в житті кожного чоловіка займає дуже важливе місце: це і мати, і дружина, і донька, сестра. Жінка – це БЕРЕГИНЯ всього живого і цінного.  

 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

Ярема Проців, художник

Художник Ярема Проців  виставив п’ять світлин у жанрі НЮ. Митець радіє, що може у рідному місті представити свій доробок та ще й у такому поважному товаристві.

Мені імпонує виставка тим, що тут представлені різні автори і кожен по-своєму бачить оголеність і пластику тіла. І кожен переживає по-своєму, і передає,  розповідає про сокровенне по-своєму.

Виставка “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” стала популярною через свою провокативність, естетику, правдивість та чуттєвість, бо краса оголеного тіла – це краса божого творіння.

 “ОГО ЛЕ НІ СТЬ” - У Коломиї діє резонансна виставка

Творчі роботи митців

photo 2024 01 30 22 43 12 scaled photo 2024 01 30 22 41 47 scaled photo 2024 01 30 22 42 33 scaled

З виставки – Руслана Гочіяєва-Шевчук

Фото: Василь Іваночко, Галина Григорак

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtubeта  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено