Івано-Франківськ

Без ватних паличок: як правильно чистити вуха

Під час використання ватних паличок сірка може забитися тільки вглиб слухового проходу.

Без ватних паличок: як правильно чистити вуха

Вуха потрібно чистити регулярно, але як саме це правильно робити? Чимало людей для цього використовують ватні палички, проте це неправильний підхід. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Деякі вважають, що вушна сірка – це просто бруд, який неодмінно потрібно повністю видалити. Втім, це не так. Насправді сірка змащує слуховий прохід та захищає його від травм, грибків, бактерій та потрапляння комах. І слуховий прохід повинен постійно мати достатню кількість вушної сірки.

А ось її надлишок переміщається назовні та може виділятися під час розмови, ковтання та жування. Це означає, що слуховий прохід самоочищується, а значить, не варто використовувати палички.

“Все, що вам насправді потрібно зробити – це ретельно помити вуха під час купання та потім просушити їх рушником. Для цього ви можете використати ватний диск. Його варто накласти на палець та протерти так ділянку вуха”, – йдеться у повідомленні.

Чому не можна використовувати ватні палички

Під час використання ватних паличок сірка може забитися тільки вглиб слухового проходу. І через це у вас у вусі можуть виникнути сірчані пробки. Якщо вже це сталося, вам не потрібно вдаватися до методів народної медицини чи інших сумнівних способів.

Набагато кращим рішенням буде звернутися до лікаря, адже самостійними діями ви можете сильно травмувати свій слуховий прохід та барабанну перетинку.

Як чистити вуха немовлятам

Головне правило у цій справі – робити усе досить обережно. Річ у тім, що дитячі вуха ще не сформовані до кінця, і їхні слухові проходи дуже тонкі, а хрящі раковини тендітні. Тож докладати багато зусиль точно не потрібно.

Організм людини розумний і має механізм, завдяки якому чистка вух відбувається самостійно. Тож не варто нічого штрикати у вушний прохід дитини. Все, що ви можете зробити – це протерти вушну раковину та складку за нею.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено