Івано-Франківськ

У Франківську захиснику врятували від ампутації ногу

Петро Яблінчук потрапив до лікарні ще на самому початку повномасштабного вторгнення.

FB IMG 1711605877290 scaled

В Івано-Франківську лікарі врятували захиснику від ампутації ногу.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Центральної міської клінічної лікарні, пише ПІК.

У військового була важка мінно-вибухова травма лівої кінцівки і значне за площею пошкодження м’яких тканин. Оскільки артерія не була пошкоджена, основною метою лікарів було зберегти кінцівку

“Петро Яблінчук особливий для нас пацієнт, адже це перший захисник України, який потрапив до ЦМКЛ ще на самому початку повномасштабної війни і нашим лікарям вдалось його успішно пролікувати”, – кажуть у лікарні.

В ЦМКЛ Петру Яблінчуку багаторазово проводили некректомію, тобто видалення відмерлих тканин. Також лікарі здійснили йому шкірну пластику в декілька етапів. Загалом провели 10 оперативних втручань.

“Дефект м’яких тканин був дуже великий. На меті у нас було очистити рану від забруднення, висікти всі нежиттєздатні тканини та побороти інфекцію. Внаслідок масивного дефекту та вогнепального характеру ушкодження, процес лікування вимагав поетапних оперативних втручань”, – розповідають лікарі.

Щасливий сьогодні і Петро Яблінчук. Його лікування в ЦМКЛ повністю успішно завершене і нога врятована.

FB IMG 1711606264459 scaled

«Я потрапив до вас 13 березня 2022 року. На передовій під час повномасштабної війни я був всього лиш три дня і далі отримав поранення в м. Малин на Житомирщині. Нас тоді накрило прильотом авіації. Зараз війна дуже тяжка. Я пішов добровольцем, бо мав бойовий досвід, адже до того я три роки служив в АТО. Тоді у 2014-2017 це була легка прогулянка. Сумно від того, що відбувається, бо дуже багато людей полягли в боях за Україну, тому дуже хочу вірити в нашу перемогу», – говорить Петро Яблінчук.

Наразі, у відділенні травматології, ортопедії і реконструктивної та пластичної хірургії провели понад 400 оперативних втручань для військових.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено