Івано-Франківськ

Найбільше подорожчали фрукти: як змінилися ціни у березні на Прикарпатті

У березні приріст споживчих цін до попереднього місяця на 0,2–1,1% зафіксовано у всіх регіонах України.

Porownanie cen na Ukrainie i w Polsce scaled 1

На споживчому ринку в Івано-Франківській області у березні порівняно з попереднім місяцем ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,2%.

Найбільше, на 3,7%, подорожчали фрукти. Також на 2,8–0,3% зросли ціни на яловичину, макаронні вироби, рис, молоко, хліб, безалкогольні напої, рибу та продукти з риби.

Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.

Водночас на 12,6% подешевшали яйця, на 2,2–0,2% знизилися ціни на цукор, продукти переробки зернових, соняшникову олію, сир і м’який сир (творог), сало, овочі, маргарин, свинину, м’ясо птиці.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,6%, у т.ч. на тютюнові вироби – на 0,7%, алкогольні напої – на 0,4%.

“Одяг і взуття подорожчали на 13,0%, зокрема, взуття  –  на 15,5%, одяг – на 10,4%. Ціни на транспорт зросли на 1,7% в основному через подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 6,7%, а також палива та мастил – на 2,8%. У сфері зв’язку ціни зросли на 1,5%, що пов’язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв’язок на 15,7%”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підвищення цін на різні товари та послуги на 2,1%  в першу чергу зумовлене подорожчанням ритуальних послуг на 9,3%.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено