Івано-Франківськ

“Face the Future”: у Франківську працювала міжнародна місія реконструктивних хірургів (ФОТО)

Чотири дні лікарі оперували пацієнтів.

IMG 0934 2 scaled

В Івано-Франківську працювала міжнародна місія реконструктивних хірургів США і Канади Face the Future. 

15 лицевих пластичних хірургів з США та Канади та українські лікарі проводили безкоштовні реконструктивні операції на обличчі та шиї для українських військових.

Про це розповіли під час пресконференції, пише ПІК.

Засновником місії є професор медичного університету Торонто Пітер Адамсон. В Івано-Франківську він вже втретє. За тиждень лікарям вдалося прооперувати 32 військових. 

“Я дуже радий бути тут, в Україні, хоча це насправді дуже важкий час. В англійській мові є вислів, і думаю, що він є й в Україні: “Справжній друг пізнається у біді”. Неймовірно є те, що з кожним нашим приїздом наші відносини з медсестрами та хірургами все поглиблюються і ми стаємо все ближчими один до одного. І чим ближче стають ці відносини, тим більше зростає наша довіра один до одного, а відтак можливість допомогти солдатам. Я хочу з впевненістю сказати ті, хто приїжджають в Україну, хочуть сюди повертатися з допомогою”, – ділиться Пітер Адамсон.

IMG 0937 2 scaled

Лікарі оглядали військових та цивільних. Як розповів хірург Х’юстонської лікарні Ентоні Брізет команда, яка працювала в Івано-Франківську складається з досвідчених медиків. У команді є пластичний хірург, хірург, що спеціалізується на пластичних операціях на очах, щелепний хірург та анестезіолог й медсестри.

“Всі наші пацієнти є героями України та звичайними мирними людьми, які постраждали внаслідок війни. Ми прооперували 32 солдатів, зробили 90 оперативних втручань і ці операції тривали приблизно 172 години і це все впродовж чотирьох днів. І ми раді, що ми можемо надати цю допомогу, що можемо підтримувати наших українських партнерів. Я розумію, що ми всі разом у цій боротьбі. І для нас є честю, що ви дозволяєте нам подбати про ваших героїв”, – розповідає Ентоні Брізет.

IMG 0962 2 scaled

Операції, які проводили є нетиповими, тому хірурги застосовують найновіші підходи у медицині. 

“Велика кількість поранень, які ми визначили у військових є вибуховими ранами. При вибухових ураженнях часто відбувається втрата м’яких тканин, шкіри, кісток й інших структур, які є в районі голови та шиї. Тому для того, щоб допомогти цим пацієнтам нам треба відновити форму і функцію втрачених частин. Також часто відбувається втрата критично важливих частин. Однією із найбільш інноваційних технік, яку ми використовуємо – це спеціальні імпланти. Завдяки роботі біоінженерів ми створили спеціалізовані імпланти, які ми використовуємо для того, щоб відновити обличчя ваших воїнів. Ці імпланти допомагають нам відновити форму обличчя замість втрачених кісток. І це є однією з найновіших технологій. Ми поєднуємо і старі й нові технології, щоб отримати визначні результати”, – додає Ентоні Брізет.

Марія, дружина воїна Василя, розповіла, що її чоловікові провели реконструкцію щелепи, тобто у нижню ділянку щелепи вставили пластину. Наразі він проходить реабілітацію.

“У мого чоловіка внаслідок мінно-вибухової травми була дуже пошкоджена нижня щелепа. Ми робили різні операції. І нам порекомендували, що потрібно зробити реконструкцію. І ми не знали чи нас візьмуть на місію, чи ні. І нас взяли. І я дуже вдячна за це. Я за ці два роки прожила і найважчий час і найпрекрасніший. Найважчий, бо це щоденні переживання. А найщасливіший, тому що ти усвідомлено дякуєш за кожен день”, – ділиться Марія.

За весь час місії лікарям вдалося прооперувати близько сотні пацієнтів й оглянути майже 900. 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено