Івано-Франківськ

Ведення бюджету — завжди не економія: чому так?

Спеціалісти стверджують, що зекономити не вийде, якщо відсутня мета заощадження.

1

Люди марно вважають що ведення бюджету є економією. Всього спеціалісти пропонують 3 аргументи, що підтримують твердження, що бюджетування не завжди веде до економії. Це просто інструмент фінансового планування. Врахування витрат/доходів – лише початок шляху для тих, хто прагне організувати власні фінанси. Також він важливий для тих, хто хоче зекономити, нагромадити заощадження. Бюджетування сприяє економії, але не саме по собі. 

Чому не допомагає економити

Спеціалісти стверджують, що зекономити не вийде, якщо відсутня мета заощадження. Управління — лише метод контролю за грошових потоків, що допомагає керувати фінансами. Це допомагає зрозуміти, куди йдуть кошти, спланувати витрати, включаючи ставки при грі у слоти Україна. Бюджет не призводить до збільшення вільних коштів. Найчастіша помилка початківців — відмічати витрати, відразу їх зменшувати. Це може зробити життя складним, нещасливим. Через це бюджетування здається безглуздим. 

Для того, щоб економити розумно, з меншими втратами, потрібно:

  • протягом кількох місяців слідкувати за витратами у звичному форматі;
  • проаналізувати витрати, зробити висновки;
  • встановити конкретну мету економії і можливість витрачати менше. 

Крім того, це не збільшує доходи. Іноді людина заробляє рівно стільки, щоб задовольнити базові потреби. Добре, коли є можливість витрачати кошти ще й на забаганки. Однак, якщо грошей вистарчає на межі, то економія не вийде. Але і при малому доході подібний підхід буває корисним. Він допомагає:

  • планувати;
  • упорядковувати витрати;
  • розуміти, які потреби можна задовольнити в наступному місяці і через пів року.

Однак слід зазначити, що ведення бюджету не обов’язково означає економію. Іноді планування фінансів передбачає збільшення витрат. Буває так, що людина проаналізувала фінансове становище і зрозуміла, що їй потрібно збільшити дохід. Це може призвести до додаткових витрат на навчання. Навіть само по собі планування витрат може їх збільшити. Отже, ведення бюджету не дорівнює економії. Важливо не плутати ці 2 інструменти.

2

Ведення бюджету при нестабільному доході

Для ефективного управління нестабільним доходом варто створити бюджет, який базується на найгіршому можливому варіанті. Спеціалісти рекомендують розглянути можливість відкладати частину доходу у “запасний фонд” на випадок менш прибуткових періодів. Важливо також знати основні видатки та витрати, щоб уникнути несподіваних фінансових труднощів. Також рекомендується планувати витрати заздалегідь, враховуючи можливі зміни в доходах та встановити пріоритети для витрат, віддавши перевагу основним потребам перед розкішшю. 

Спеціалісти рекомендують не забувати про важливість збережень навіть у періоди зменшення доходу. Крім того, вони наголошують що ведення детального обліку доходів і витрат допоможе краще розуміти фінансову ситуацію і приймати обґрунтовані рішення.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено