Івано-Франківськ

Українським чоловікам частково відновили видачу документів за кордоном

Українців, які чекають на видачу документів, просять дотримуватися правил. 

Українським чоловікам частково відновили видачу документів за кордоном

7 травня стало відомо про часткове відновлення видачі документів для українців за кордоном. Центр обслуговування громадян Паспортний сервіс повідомив про відновлення видачі готових документів у тестовому режимі, пише ПІК.

“Для попередження і недопущення перевантаженості системи та повторних технічних збоїв, видача буде відбуватися в першу чергу соціально вразливим категоріям громадян та після повторного отримання SMS-повідомлення про готовність паспортів для видачі”, – йдеться у повідомленні.

Українців, які чекають на видачу документів, просять дотримуватися правил. А саме — приходити за документами після отримання SMS-повідомлення про готовність документів (мають бути отримані після 25 квітня), пред’являти документ, що посвідчує особу  можуть бути електронні документи в Дії. Після цього потрібно пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

Чоловікам за кордоном зупинили видачу документів: подробиці

У своєму X (Twitter) Дмитро Кулеба раніше написав, що захист прав та інтересів громадян України за кордоном є одним із пріоритетів МЗС. Але в умовах повномасштабної війни пріоритетом також є захист Батьківщини від знищення.

Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна.

Дмитро Кулеба нагадав, що обовʼязок оновлювати документи у ТЦК існував і до повномасштабної війни. А також, що перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною.

Рішення про призупинення видачі документів та надання послуг є тимчасовим. Про відновлення надання послуг повідомлять щойно це стане доступним. Крім цього, заяви, подані до 23 квітня, буде розглянуто та опрацьовано. Очікується, що обмеження будуть зняті після 18 травня 2024 року:

“У разі потрапляння будь-якого громадянина України у надзвичайну ситуацію за кордоном (ДТП, затримання, стихійні лиха тощо), співробітники консульської служби надаватимуть в межах законодавства необхідну консульську допомогу в повному обсязі”. 

З 23 квітня консульства України припинили надавати послуги чоловікам призовного віку. Таке обмеження діє до моменту, коли дипломатичні установи отримають роз’яснення положень із нового закону про мобілізацію. Про припинення надання послуг повідомили посольства Китаю, Молдови, консульство України у Польщі.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено