Івано-Франківськ

Обмеження для промисловості тривають: ситуація в енергосистемі станом на 10 травня

В енергосистемі більшу частину доби зберігається значний дефіцит електроенергії через масштабні пошкодження українських електростанцій.

Мешканців села на Долинщині попереджають про часті відключення світла

Графіки обмеження потужності для промислових споживачів діятимуть з 18:00 до 07:00 наступного дня. Якщо споживання зросте, можливе застосування аварійних відключень.

Про це повідомили пресслужби Міненерго та Укренерго.

Минулої доби потреби споживачів зуміли покрити власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини. Аварійне постачання електроенергії в Україну застосовували з 19:00 до 22:00. Сумарний обсяг екстреного постачання становив близько 3% добового споживання електроенергії.

Також у денні години Україна на запит Польщі в екстреному порядку отримувала надлишки електроенергії.

Сьогодні на запит України здійснювалося аварійне постачання електроенергії від Польщі, Румунії та Словаччини від 06:00 до 07:00. Залучення аварійної допомоги передбачається й у години вечірнього максимуму споживання електроенергії.

Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі діють графіки відключень для всіх споживачів у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі.

В енергосистемі більшу частину доби зберігається значний дефіцит електроенергії через масштабні пошкодження українських електростанцій.

Учора, 9 травня, диспетчерський центр Укренерго через відсутність, або недостатній обсяг імпорту електроенергії в нічні години мусив подовжити термін дії графіків обмеження потужності для промисловості з 23:00 до 07:00 ранку 10 травня. При цьому електропостачання побутових споживачів не обмежували.

Сьогодні також графіки обмеження потужності для промислових споживачів діятимуть із 18:00 до 07:00 наступного дня. У разі зростання споживання можливі аварійні відключення.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено