Івано-Франківськ

Українським біженцям у Чехії доведеться самим шукати собі житло

Чехія стала однією з країн, які після 24 лютого 2022 року прийняли найбільшу кількість українців.

Українським біженцям у Чехії доведеться самим шукати собі житло

У Чехії з першого вересня 2024 року змінять правила перебування українських біженців. Зокрема, йдеться про надання гуманітарного помешкання. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

“Вже з осені цього року гуманітарне помешкання надаватимуть лише на 90 днів. Далі людям доведеться самостійно шукати собі квартиру або будинок. Зміна стосується і тих, хто належить до категорії вразливих осіб. Якщо станом на 1 вересня 2024 року ви перевищите термін 90 днів з дати надання першого тимчасового захисту, вам потрібно буде до цього дня виселитися з державного гуманітарного житла”, – йдеться у повідомленні.

Українців закликають не зволікати до останнього й починати пошук помешкання вже. Найкраще це зробити вже до кінця серпня. Окрім того, як варіант можна домовитися про оренду того помешкання, де українець або українка наразі мешкають. Можливо, власники погодяться піти назустріч.

Для українців, які не матимуть змоги самостійно оплатити собі помешкання, передбачені компенсаційні та підтримувальні засоби соціальної підтримки.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено