Івано-Франківськ

Вадима Сухаревського призначили командувачем Сил безпілотних систем ЗСУ: що відомо

Мета Сил безпілотних систем - нарощування спроможностей ЗСУ щодо використання безпілотних та роботизованих повітряних, морських і наземних систем.

cp5giw c16x9x50px50p 990d3d5628b5d3dddb440216b7e0be3f scaled

Міністр оборони Рустем Умєров призначив заступника головнокомандувача Збройних сил Вадима Сухаревського командувачем Сил безпілотних систем.

10 лютого Сухаревського призначили одним із заступників тоді ще новопризначеного головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, пише “Громасдьке“.

Він мав відповідати за напрямок безпілотних систем і розвитку застосування дронів.

Вадим Сухаревський (позивний «Борсук») родом із Закарпаття. Він служив у 80 окремій аеромобільній бригаді (яка нині є десантно-штурмовою), а також був командиром 503 ОБМП, який дислокувався в Маріуполі.

Згодом Сухаревський став начальником штабу 35 окремої бригади морської піхоти та командиром 59 окремої мотопіхотної бригади.

У 2004 році Сухаревський став наймолодшим українським миротворцем у складі Миротворчої місії в Іраку. Там він долучився до битви за місто Ель-Кут.

Його також називають офіцером, який у 2014 році «здійснив на неоголошеній війні перший постріл по російських загарбниках». 13 квітня 2014 року біля села Семенівка, що поблизу тоді окупованого Слов’янська, він узяв участь у першому бою з окупантами, порушивши наказ про невідкриття вогню.

Після того він також долучався до оборони Луганського аеропорту, визволення Слов’янська і Георгіївки, рейду українських військових для розмежування підконтрольної урядові Україні території та захоплених окупантами земель.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено