Івано-Франківськ

У Раді сказали, чи будуть продовжувати терміни оновлення даних після 16 липня

Кажуть депутати, що продовжувати термін навряд чи будуть...

Реєстр військовозобов’язаних уже під'єднали до найбільших баз даних – Міноборони

У Раді зазначили, що мабуть не будуть переглядати термін оновлення військовозобов’язаних чоловіків своїх облікових даних, пише ПІК.

Нагадаємо, що 18 травня набув чинності закон про мобілізацію, відповідно до якого усі військовозобовʼязані громадяни віком від 18 до 60 років протягом 60 днів мають оновити свої військово-облікові дані. Цей термін добігає кінця 16 липня. 

“Ті механізми оновлення своїх військових персональних даних через ТЦК та СП, ЦНАПи і “Резерв+” дозволяють всім громадянам України оновити вчасно свої військово-облікові дані. Але через певні політичні заяви, через те, що деякі наші колеги одразу після набрання чинності цим законом зареєстрували законопроєкт про продовження строку до 180 днів… На мій погляд, це непродумані дії”, – розповів народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

На сьогоднішній день Комітет з питань національної безпеки, оборони і розвідки на своєму засіданні жодних проєктів нормативно-правових актів, законодавчих актів про продовження строку оновлення даних не приймав, наголосив Веніславський.

“Тому говорити про те, що до 17 липня, коли закінчиться 60-денний строк, ми будемо щось приймати – я думаю, навряд чи це з точки зору фізичної можливості реально. Тому я закликаю всіх громадян долучитися до процесів оновлення своїх обліково-персональних даних”, – сказав посадовець.

До слова, станом на сьоме липня 2024 року, кількість оновлень військово-облікових даних громадянами сягнула майже 3.2 мільйона. Про це повідомили в Міністерстві оборони України. Тільки з 1 по 7 липня свої облікові дані через застосунок Резерв+, ТЦК або ЦНАП оновили 569 397 громадян.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено