Івано-Франківськ

У Мінекономіки розповіли, як нараховуватимуть тисячу гривень допомоги для кожного українця

Це будуть кошти партнерів в рамках існуючих програм, які не встигають освоїти до кінця року.
f26c3c6688c02370e5ddef5475dfbdb4 scaled

Фото ілюстративне

Тисячу гривень державної допомоги, яку з грудня зможуть отримати українці, будуть нараховувати на картку “Національний кешбек”. Про це повідомив перший заступник міністра економіки Олексій Соболев, пише “Українська правда”. 

Використати кошти можна буде протягом трьох зимових місяців – грудня, січня, лютого.

 “Ці кошти можна буде витратити на оплату комунальних послуг, ліки, транспорт, мобільний зв’язок, купівлю українських книг, інші різноманітні послуги. Це додатково підтримає український мікро- та середній бізнес. Ці гроші марковані. Є визначене коло, куди їх можна спрямувати. Але також їх можна задонатити на ЗСУ”, – зазначив Соболев.

Заступник міністра уточнив, що ці кошти буде переспрямовано з тих програм Мінекономіки та інших міністерств, в яких виділені кошти на цей рік не встигають освоїти до кінця року.

“Крім того, ці кошти ми точно не змогли б спрямувати на армію, адже ці кошти виділені нашими донорами в наш бюджет, і там є умова, що їх не можна пускати на військові видатки“, – сказав він.

Водночас коли гроші перерахують українцям, вони вже стають їхніми грошима, тому ними можна буде “донатити” на ЗСУ.  Заступник міністра також пояснив, що ці виплати можна буде також оформити на дітей.

Нагадаємо, 25 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що доручив уряду запровадити нову програму, яка передбачає тисячу гривень допомоги для кожного українця.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено