Івано-Франківськ

Прикарпатцям на замітку: як треба обирати кавун при купівлі

Сезон кавунів у розпалі, тож важливо знати, як його обирати, щоб не отруїтися.

Прикарпатцям на замітку: як треба обирати кавун при купівлі

Прикарпатцям на замітку: від отруєння баштановими культурами існує декілька правил при купівлі, а саме:

  • Не купуйте на стихійних ринках. Кожен покупець повинен знати, що на офіційних ринках працюють лабораторії ветеринарно–санітарної експертизи, без дозволу яких овочі та фрукти не допускаються до реалізації.
  • Не купуйте розрізані навпіл кавуни. Тому що кавуни накриті під плівкою на сонці утворюють паровий ефект, внаслідок якого рівень нітратів різко підвищується.
  • Не слід купувати баштанові з пошкодженою шкіркою або вм’ятинами. Бактерії швидко розмножуються на солодкій поверхні пошкодженого плоду.
  • Обирайте свіжий кавун за допомогою кольору хвостика. Якщо зелений, то ягода зрізана недавно.
  • Не купуйте м’який плід, бо в ньому вже почався процес бродіння.
  • Обов’язково треба помити кавун перед споживанням під проточною теплою водою.
  • Не доїдайте до шкірки кавуна чи дині, тому що саме в ній сконцентрований найбільший вміст нітратів.
  • Розрізані кавуни та дині можна зберігати в холодильнику не більше однієї доби.
  • Негайно, якщо з’явилася підозра на отруєння, зверніться за допомогою сімейного лікаря або викличте швидку медичну допомогу.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба, пише ПІК.

До слова, кавунце однорічна трав’яниста рослина, баштанних культур сімейства Гарбузові (Cucurbitaceae). Кавун на 92% складається з води. М’якоть кавуна містить 5,5-13% легкозасвоюваних природних цукрів.  В Україні в Херсонській області (на трасі Дніпропетровськ – Херсон) є пам’ятник кавуну. 

Читайте також у ПІК:

Прикарпатцям на замітку: синдром хронічної втоми – вигадка чи діагноз?

Прикарпатцям на замітку: спека і вагітність, або як майбутній мамі пережити літо?

Прикарпатцям розповіли, як обрати безпечне морозиво

Помідори: як поливати і підживлювати для щедрого врожаю

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено