Івано-Франківськ

Помідори: як поливати і підживлювати для щедрого врожаю

Для гарного росту і рясного плодоношення помідорів потрібні регулярні поливи, однак до певного моменту. 

Помідори: поки вони ростуть і цвітуть, їх треба поливати один раз в тиждень по одному літру води на кущ. Коли плоди почнуть наливатися, поливи збільшують до одного разу на п’ять днів по три літри води на кущ. Про це пише Наука і правда, передає ПІК.

Помідори: як поливати і підживлювати для щедрого врожаю

Як тільки томати починають достигати, поливи слід припинити, інакше плоди будуть розтріскуватися і гнити.

“Важливо не просто поливати, а робити це правильно: строго під корінь, щоб вода не потрапляла на листя, тому що волога на них призводить до різних хвороб. Добре б між рядами томатів прокопати неглибоку траншею і лити воду в неї. Тоді навіть грунт біля пагонів залишатиметься сухою, що в кілька разів знизить ризик зараження”, – йдеться у повідомленні.

Що стосується підгодівлі, то томати за літо досить підгодувати два рази. Коли зав’яжуться плоди і потім через 20 днів.  У 10 літрах води розводять п’ять чайних ложок аміачної селітри, по одній столовій ложці суперфосфату і сульфату калію. Добриво добре розмішують і поливають томати під корінь з розрахунку три літри на рослину.

Вдруге можна використовувати ті ж добрива в тих же пропорціях. Ще корисно замульчувати томати перегноєм або компостом, що перепрів, так як вони люблять органіку. Така мульча охоронить ґрунт від швидкого висихання і забезпечить рослини додатковим харчуванням, необхідним для гарного врожаю помідорів.

Читайте також у ПІК:

Мешканців західних областей України попереджають про циклон Henri

Магнітні бурі у серпні: які дні найнебезпечніші

Другий фінал! Жан Беленюк змагатиметься за золото Олімпіади-2020

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено