Івано-Франківськ

Трагедія в Дніпрі, ситуація в Соледарі, вимкнення світла: ТОП-10 новин тижня 09.01-15.01 (ФОТО, ВІДЕО)

Кожної неділі ПІК нагадує читачам знакові події, що сталися в країні та на Прикарпатті впродовж крайніх семи днів.

podii tuzhnya8 scaled 1

Минає другий тиждень нового 2023 року. ПІК зібрала декілька новин тижня, які відбулися протягом тижня, з дев’ятого по п’ятнадцяте січня.

Війна:

Цього тижня росія завдала масованого ракетного удару по Україні.

photo 2023 01 15 09 45 37 scaled 1

У Дніпрі  було влучання у житловий будинок. Станом на ранок 15 січня 2023 року відомо про 20 загиблих, серед них одна дитина, інформує ПІК.

73 людини поранені, вдалося врятувати 38 осіб, з них шість дітей – їх дістали з-під завалів і зі зруйнованих секцій будинку, які не обвалилися“, – повідомив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко.

Поліція та ДСНС продовжують пошуки зниклих безвісти – це щонайменше 37 осіб. Російська ракета знищила 72 квартири мирних мешканців Дніпра. 164 квартири пошкоджено.

Зараз потрібно переселити мешканців щонайменше 236 квартир – це понад 400 людей, які жили в цьому будинку та поруч. На місці працюють рятувальники, поліція та волонтери. Під завалами продовжують знаходити людей. 

Соледар та Бахмут

b7d2875 com.opera 2023 01 11 234046 twitter 2

Ворог кинув ледь не всі основні сили на Донецький напрям. Тривають бої за Соледар.

Станом на 13 січня, заяви російських окупантів про захоплення міста на Донеччині не відповідали дійсності. Про це заявив представник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«Росіяни кажуть, що Соледар під їхнім контролем, це неправда. Деталі, у зведенні Генштабу, чекайте. ЗСУ роблять все можливе, щоб виснажити ворога та максимально знизити його потенціал», – сказав він.

В Інституті вивчення війни також вважають, що росіянам не вдалося повністю захопити Соледар. У будь-якому випадку, підкреслили аналітики, взяття Соледара не віщувало б неминучого оточення Бахмута.

Заступниця міністра оборони Маляр стверджує, що підступи до наших позицій усіяні тілами загиблих бійців противника, але наші бійці мужньо тримають оборону.

Американська аерокосмічна компанія Maxar опублікувала супутникові знімки міст Соледар та Бахмут Донецької області, які намагаються захопити окупант

На знімках видно, що в Соледарі знищені житлові будинки та школи, а в Бахмуті – вирви від снарядів на дорогах доріг та полях.

Ворог завдав ракетних ударів по енергетичному об’єкту Франківщини

rakety 2 scaled 1

14 січня, під час повітряної тривоги ворог знову завдав ракетних ударів по енергетичному об’єкту в Івано-Франківській області.

Про це повідомляє очільниця області Світлана Онищук, пише ПІК.

“Внаслідок ворожого обстрілу на території об’єкту виникла пожежа. Всі відповідні служби оперативно відреагували на виникнення надзвичайної ситуації. На місце гасіння прибули рятувальники для локалізації пожежі. На щастя, за попередньою інформацією, постраждалих і загиблих немає. На час тривоги усі працівники перебували в укриттях. Також для мінімізації наслідків ракетних ударів ділянку дороги поруч із інфраструктурним об’єктом було завчасно перекрито для проїзду автомобілів”, – йдеться у повідомленні.

Також успішно спрацювали і сили ППО, які під час тривоги збили дві російські ракети.

Обмін полоненими

IMG 20230108 153336 681 scaled 1

Днями 50 українських захисників вдалося звільнити з полону.  Це хлопці із ЗСУ, ТрО, НГУ, ДПСУ, ВМС.

У час різдвяних свят додому повернулися й двоє військових з Прикарпаття:

  • Богдан Слободян – військовослужбовець 18-го батальйону морської піхоти ЗСУ. Перебував у полоні з 31 березня 2022 року.
  • Вже на рідній землі солдат Володимир Рихлик. Останній раз виходив з рідними на зв’язок 7 квітня. Потрапив в полон у районі м. Ізюма Харківської області.

Про це повідомила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, пише ПІК.

“Дякуємо нашим воїнам за мужність, стійкість і боротьбу за українську державу. Зараз вони проходять повне медичне обстеження, а в подальшому – реабілітацію”, – написала вона.

Від початку повномасштабної війни з полону вдалося звільнити 16 військовослужбовців з Франківщини.

Надзвичайні новини:

Вибух в Івано-Франківську

1 6 scaled 1

13 січня о 16:31 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в місті Івано-Франківськ на вулиці Гоголя виникла пожежа гаража.

“На момент прибуття вогнеборців,  площа пожежі складала, 30 м.кв., відбувся вибух кисневого балону. О 16:44  пожежу локалізовано, а о 16:53 – ліквідовано“, –розповіли надзвичайники.

За попередньою інформацією, в приміщенні автомобільного гаражу знаходилось 4 балони, з них – 1 з пропаном, який вибухнув, 3 інші- не пошкоджені.

Причина виникнення пожежі встановлюється.

Трагедія у Львові

image 4 1

У п’ятницю ввечері, 13 січня, на вул. Мазепи у Львові під час руху помер водій приміської маршрутки №184 а.

Автобус їхав за маршрутом з пасажирами. Інцидент трапився близько 17:30 на вул. Гетьмана Мезепи поблизу ТРЦ «Спартак». Маршрутка їхала з пасажирами. 47-річному водію під час руху стало погано за кермом.

Він в’їхав у автомобіль таксі, пошкодивши тому задній бампер і кришку капота, після чого зупинився і помер. За попередніми даними, ніхто з пасажирів не постраждав. Причину смерті водія встановлюють.

Приміський маршрут №184 а курсує з вул. Щурата в селище Рудно. Його обслуговує перевізник «Успіх БМ».

Небезпечні гори

323341767 438497225069605 706796498481253139 n scaled 1

15 січня о 08:30 до чергового  пошуково-рятувального відділення селища Ворохта (пост Заросляк) поступило повідомлення від власника садиби, що двоє туристів, які проживали у нього вийшли на гору Шпиці через полонину Гаджина, де ймовірно втратили орієнтування.

“Рятувальники знайшли двох заблукалих туристів на полонині Ганджина, та в задовільному стані здійснено їх супровід до місця тимчасового проживання“, – розповіли подробиці в Головному управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області. 

Вимкнення електроенергії

martsinkiv scaled 1

Мер і сільський голова частково відповідатимуть за вимкнення електроенергії.

27 грудня Рішенням Ради оборони Івано-Франківської області на міських, селищних і сільських голів покладено обов’язок організації вимкнень електроенергії за адресами, що знаходяться на лініях з критичною інфраструктурою.

Наразі енергетики готують списки з конкретними адресами, які будуть підпадати під ці вимкнення. Про графіки вимкнень і день з якого вони будуть застосовуватися мешканців повідомлять додатково балансоутримувачі будинків, додатково будуть проінформовані і юридичні особи, які підпадатимуть під графік вимкнень.

“Отож, якщо ви живете в районі лікарні чи котельні і за вашою адресою ще не було вимкнень – вони будуть і за них відповідатимуть міські, селищні та сільські голови“, – додали енергетики.

Франківці діляться думками:

Мобілізація в Україні

У ЗСУ поки не спостерігається такої гострої нестачі людей, як в армії росії. Але втрати, на жаль, є.

Мобілізація в Україні триває від початку повномасштабного вторгнення російського агресора. Міністр оборони України Олексій Рєзніков наприкінці грудня зазначив, що в масовій мобілізації станом на сьогоднішній день немає потреби. Утім, звісно, ситуація на фронті може змінитися в будь-який спосіб, у будь-який момент.

Журналісти ПІК запитали жителів та гостей Івано-Франківська, як вони ставляться до мобілізації в Україні та чи відчувається, що зараз вона відбувається на Прикарпатті.

Детальніше –  у відео:

Що має робити кожен для нашої перемоги

Безсумнівно кожен має працювати задля спільної перемоги, а головне – підтримувати Збройні Сили України.

Безсумнівно кожен має працювати задля спільної перемоги, а головне – підтримувати Збройні Сили України.

Вже майже 11 місяців Україна протистоїть російській агресії. І ми щодень, то ближче до перемоги над ворогом. Ми поцікавилися у жителів та гостей Івано-Франківська, що зараз має робити кожен з нас, щоб цей рік став для України переможним та чи допомагають ЗСУ.

Думки людей, дивіться у відео ПІК:

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено