Івано-Франківськ

Страва дня 14 лютого: як приготувати смачний салат “Цезар”

Популярний та смачний салат "Цезар" можна приготувати в домашніх умовах.

Страва дня 14 лютого: як приготувати смачний салат "Цезар"

14 лютого українці мають гарну нагоду приготувати домашній Цезар – і це не лише День святого Валентина. У цю дату російський десантний корабель “Цезар Куніков” пішов на дно, пише ПІК.

Пропонуємо Вам рецепт “Цезаря” з куркою та помідорами:

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Салат романо – 1 качан.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Сухарики з білого хліба – 150 г.
  • Заправка для салату.

Курку наріжте довгими пластинами і відбийте з двох боків, посоліть і поперчіть. На розігрітій з олією сковороді смажте м’ясо по 3 хвилини з кожного боку. Листя салату помийте, обсушіть і порвіть руками. Додайте до них нарізану курку, розрізані навпіл чері та сухарики. Заправте салат і за бажанням прикрасьте половинками варених перепелиних яєць. Смачного!

Як зробити заправку для Цезаря

  • Оливкова олія – 0.25 ст.
  • Соняшникова олія – 0.25 ст.
  • Анчоуси – 4 шт.
  • Сирий курячий жовток – 1 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
  • Вустерський соус – 0,5 ч. л.
  • Сіль, мелений чорний перець – щіпка.
  • Тертий пармезан – 0.5 ст.

Анчоуси, яєчний жовток, вустерський соус, гірчицю, лимонний сік, сіль і перець збийте блендером. Окремо з’єднайте два види олії. Продовжуючи збивати, повільно влийте в масу суміш олій та перемішуйте до однорідної консистенції. Наприкінці вмішайте в салат тертий пармезан. Заправка для Цезаря зберігається у холодильнику не більше 3 днів.

Нагадаємо, Генеральний штаб ЗСУ підтвердив, що цієї ночі Сили оборони разом з бійцями Головного управління розвідки Міноборони знищили великий десантний корабель РФ «Цезар Куніков». «За час великої війни Сили оборони знищили чотири такі судна — це «Саратов», «Новочеркаськ», «Мінськ» та «Цезар Куніков».

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено