Івано-Франківськ

Від лютого 2022 року понад 23 тисячі українських чоловіків нелегально в’їхали до Молдови

За рік і два місяці понад 12 тисяч українських чоловіки віком від 18 до 59 років отримали статус тимчасового захисту.

0be8438aeef6dbb1 1 scaled

З 24 лютого 2022 року по 31 травня 2024 року близько 23 500 українських чоловіків в обхід пунктів пропуску в’їхали до Молдови.

Такі дані молдовській службі Радіо Свобода надали прикордонна поліція та Генеральна інспекція з питань міграції, пише ПІК.

У Кишиневі влада стверджує, що хоче допомогти Україні запобігти втечам боєздатних осіб, а особливо – організованій торгівлі людьми. Однак, якщо втікачам вдається прибути до Молдови непоміченими, повернення їм не загрожує.

Норма Кримінального кодексу Молдови щодо незаконного перетину державного кордону не поширюється на іноземних громадян, які хочуть скористатися правом притулку.

Голова прикордонної поліції Руслан Галушка розповів, що якщо українці особисто звертаються до підрозділів прикордонної поліції чи Генеральної інспекції з питань міграції з проханням про певної форми міжнародний захист, вони «не підпадають під санкції за незаконний в’їзд» на територію Молдови.

Офіційні дані, з якими ознайомилося Радіо Свобода, свідчать, що за рік і два місяці 12 764 українських чоловіки віком від 18 до 59 років отримали саме такий статус тимчасового захисту.

Раніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв’ю заявив, що щодня прикордонники затримують десятки людей, які намагаються незаконно перетнути український кордон у напрямку держав Євросоюзу, зокрема через ліси і річку Тису.

Однак міністр стверджує, що не всі чоловіки, яких затримують у зоні прикордоння, втікають від мобілізації.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено