Івано-Франківськ

Ірина Фаріон померла у лікарні, пошуки стрільця тривають

Екснардепка поступила до медзакладу у глибокій мозковій комі.

MyCollages 62 scaled

Ірина Фаріон померла у лікарні, повідомив голова Львівської ОВА Козицький, пише ПІК.

Близько близько 19:30 у громадську діячку вистрілив невідомий неподалік її дому, після чого втік. Жінку з пораненням голови у важкому стані доставили у лікарню, однак згодом повідомили про її смерть.

Дуже прикро, але, попри всі зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося. Щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Дмитрівни“, – написав очільник Львівщини.

Ірина Фаріон була відомою громадською діячкою, філологинею, професоркою, членкинею партії «Свобода».

Її висловлювання на захист української мови неодноразово викликали активні дискусії у суспільстві.

maxresdefault 1 scaled

Лікарі боролися за життя

Ірину Фаріон доправили до лікарні Святого Пантелеймона Першого територіального медичного об’єднання міста Львова на вулиці Миколайчука. 

Жінка була в критичному стані, пізно ввечері 19 липня лікарі повідомили, що вона в мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Медики до останнього боролися за її життя. Фаріон померла о 23:30.

“На жаль, попри усі зусилля медиків, попри усі проведені реанімаційні заходи, врятувати життя Ірини Фаріон не вдалось. Пацієнтка померла. Вона поступала до нас у критичному стані із важкою проникаючою вогнепальною травмою головного мозку. Відразу була взята в операційну, проведена операція і навіть перевели в реанімаційне відділення для продовження лікування. Проте серце пацієнтки не витримало. На жаль, в даній ситуації медицина виявилася безсилою. Ми приносимо щирі співчуття рідним Ірини Фаріон”, – сказала керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець.

Чи відомо, хто стріляв

Наразі нападника шукають. Місцевий депутат Ігор Зінкевич розповідав, що стрільця бачили сусіди. З їх слів, він був у рукавичках і зброя була без глушника.

Крім того, за непідтвердженою інформацією з соцмереж, це був чоловік 20-25 років, який декілька днів спостерігав за будинком.

photo 2024 07 19 22 12 57

Також у Telegram-каналах поширювалась інформація про стрілянину у Львові та ймовірне затримання нападника, але поліція цю інформацію спростувала.

«Інформація про стрілянину у Львові не підтверджується. Затримання на відео, що шириться в Telegram-каналах, не повʼязане із нападом на Ірину Фаріон. Пошуки нападника тривають», – заявили правоохоронці.

33337fd8a6148ffc scaled

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено