Івано-Франківськ

Підпалювали позашляховики військовослужбовців: на Прикарпатті затримали двох молодиків (ФОТО)

Упродовж липня 18-річний та 15-річний зловмисники вчинили декілька підпалів пікапів ЗСУ.
02 1 scaled

На Прикарпатті затримали двох молодиків, які підпалювали позашляховики військовослужбовців. Підпалювали автівки у Калуші та Долині. Загалом за місяць вони умисно знищили три позашляховики військовослужбовців, які проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на фронті.

Паліями виявилися 18-річний мешканець с. Княжолука Долинської територіальної громади та його неповнолітній родич – 15-річний підліток. Правоохоронці затримали молодиків на спробі підпалити ще два авто за раз, пише ПІК.

“В одному із телеграм-каналів 15-річний юнак знайшов оголошення, де пропонували «легкий підробіток». Він відгукнувся на пропозицію. «Замовника» цікавили підпали військових автомобілів, адмінбудівель ТЦК та релейних шаф на лініях залізничного сполучення західного регіону України”,встановили правоохоронці.

Із трьох видів об’єктів, що цікавили замовника, юнак обрав виявити та підпалити службові авто ЗСУ, та залучив до цього свого родича.

05 1 scaled

“Вони об’їжджали на велосипедах населені пункти, відстежували позашляховики військових та фотографували їх. Знімки скидали «роботодавцям», які погоджували автомобілі, які необхідно знищити”, – йдеться у повідомленні.

Автомобілі вночі обливали саморобною сумішшю із бензину та масла. Свої дії зловмисники також фіксували на відео та скидали кураторам у телеграм-чат. За перші підпали фігуранти отримали по 40 тисяч гривень. 

“Надалі «роботодавці» запропонували паліям продовжити серію підпалів на Прикарпатті вже за більшу винагороду – 5 тисяч доларів за 2 автомобілі. Однак їх викрили правоохоронці”, – йдеться у повідомленні.

04 scaled

У фігурантів вилучили мобільні телефони, одяг, травматичний пістолет та інші речові докази, які підтверджують їх причетність до вчинення кримінальних правопорушень.

Слідчі СБУ оголосили 18-річному фігуранту підозру за статтею перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внесення застави. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

455219605 502511435756424 2508572939962570870 n scaled

Наразі слідчі надають правову кваліфікацію діям неповнолітнього, з метою притягнення його до відповідальності. Слідство триває.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, у Долині підпалили машину військового, який приїхав у відпустку

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено