Івано-Франківськ

Львівські та рівненські медики врятували дівчинку, яка ледь не померла через вітрянку (ФОТО)

За життя дівчинки боролися медики одразу двох міст: Рівного та Львова.

1 40cda229 scaled

Однорічна Мілана пережила зупинку серця, місяць перебувала у комі, а її м’які тканини тулуба пошкодилися подекуди аж до кісток.  Наприкінці червня мама Мілани помітила на тілі донечки характерну для вітряної віспи висипку.

Під час огляду лікаря дитина почувала себе нормально, однак лише за годину після візиту її стан різко погіршився, а шкіра посиніла. До лікарні у Рівному Мілану доправили уже із зупинкою серця, пише ПІК з посиланням на Львівську міськраду. 

Медикам вдалося реанімувати дитину. Тиждень вони боролися за її життя у відділенні інтенсивної терапії. А потім, у стані медикаментозної коми, скерували до Львова.

На тілі дівчинки були глибокі рани – це одне із можливих ускладнень вітрянки – гнійне запалення мʼяких тканин. У Мілани рани подекуди сягали вже мʼязів та кісток.

«Вітрянка це, передусім, вірус, який дуже знижує наш імунітет. І всі мікроби, які живуть на шкірі, під шкірою, уже не мають стримуючого фактору, активно розмножуються та проникають через пошкодження. Тобто наша маленька пацієнтка просто розчесала висипку і в ці маленькі ранки проникли мікроби. Такі запальні процеси можуть дуже швидко поширюватися – усього за кілька годин. І можуть призводити до ось таких дуже складних наслідків», – пояснює хірургиня лікарні святого Миколая Лариса Шевченко.

Milana 2 scaled

У дитячій лікарні Мілана пробула у комі близько трьох тижнів. Коли вона опритомніла, хірурги на ушкоджені ділянки пересадили шкіру дитини із лівого стегна. Згодом дівчинка почала самостійно їсти та пити. А перші кроки після коми зробила із командою фізичних терапевтів.

Зараз Мілана уже вдома. У вересні їй виповниться два рочки.

Читайте також: 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено