Івано-Франківськ

Секрети створення унікального меду

Процес виготовлення меду тісно пов'язаний з природою та кліматом.

8bbaee2670fa4fd9bb600d4b5f81549bvzxcyqe4xqgu8ir image scaled

Якщо в процесі роботи з бджолами ваше господарство значно розрослося і прийнято рішення не лише споживати мед, а ще й продавати, то час замислюватися щодо придбання професійного обладнання. Саме медогонка електрична в першу чергу стане в нагоді, адже її пряме призначення – видобувати мед зі стільників.

Як пасічники експериментують з методами виробництва меду

Сам по собі мед – це вже джерело неповторного смаку, аромату користі та вітамінів. Але що це за пасічник, який не прагне вдосконалити свій продукт? Трішки фантазії, крапелька душі – і ось уже можна дегустувати нові ласощі. А щоб пришвидшити цей процес, треба обов’язково купити електро медогонку. Розглянемо найпопулярніші «медові експерименти»:

  • змішування меду, зібраного з різних квітів;
  • додавання фруктів, ягід, різних видів горіхів та насіння;
  • виготовлення крем-меду з додаванням прянощів.

Сьогодні на ринку бджолярства можна придбати і скуштувати найрізноманітніші делікатеси, створені на натуральній основі.

Вибір рослин для виготовлення авторських сортів меду

Люди звикли до існування кількох сортів цього продукту – липового, гречаного та різнотрав’я. Щоб урізноманітнити знайомий з дитинства солодкий смаколик, пасічники намагаються вибирати і інші рослини, кожна з яких надасть свого неповторного відтінку:

  1. М’ята. Збагачує свіжістю та ментоловим запахом.
  2. Меліса. Лимонний аромат та м’який присмак не залишить байдужим нікого.
  3. Конюшина. Світлий мед з ніжним післясмаком.
  4. Шавлія. Подібно до гречки, дає темний колір з гострими нотками.
  5. Горобина. Виходить яскравий солодкий продукт.

Щоб збільшити ефективність добування меду, можна купити медогонку електричну.

Використання природних умов для створення неповторного аромату та смаку

Процес виготовлення меду тісно пов’язаний з природою та кліматом. В першу чергу всі властивості, навіть консистенція, залежать від вибору рослин та погодних умов. Щоб створити свій авторський рецепт можна спробувати переміщати вулики ближче до квітів, які хочеться поєднати. Час збору меду теж варто розпочинати, коли цвітіння в активній фазі, це додасть більш насиченого запаху. Навіть, якість обладнання, такого як електрична медогонка, впливає на смакові властивості отриманого продукту.

Технології та інструменти, які допомагають втілювати творчі ідеї

Технологічний прогрес з кожним роком рухається вперед, давно минули часи, коли пасічникам все доводилося робити за допомогою лише підручних засобів. Сьогодні можна придбати все для бджільництва: медогонка електрична – перша помічниця при збиранні меду, ножі для розпечатування стільників, димпухи, системи моніторингу, датчики температури, ваги для вуликів. Тож, кожен пасічник може придбати все необхідне для втілення своїх оригінальних ідей.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено