Івано-Франківськ

У Погоні відбулася XXIX Міжнародна проща вервиці за мир в Україні (ФОТО)

Вже 29-ий рік ця проща збирає прочан з цілої України, а також із-за кордону.

У Погоні відбулася XXIX Міжнародна проща вервиці за мир в Україні (ФОТО)

У Погоні на Прикарпатті упродовж двох днів, 21-22 вересня, у Монастирі Успіння Матері Божої ЧСВВ відбулася XXIX Міжнародна проща вервиці у намірі за мир в Україні, перемогу у війні та за всіх українських військовослужбовців. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.

“Під час війни молитва на вервиці має стати нашою особливою зброєю. У стіп чудотворної Погінської ікони Матері Божої у наміренні за перемогу над ворогами, за наших Захисників та Захисниць, особливо за зцілення поранених, визволення полонених, віднайдення безвісти зниклих”, — зазначив о. Терентій Цапчук, ігумен монастиря Успіння Пресвятої Богородиці о. Терентія Цапчука, ЧСВВ.

Прибувши до Погоні, учасники пройшли реєстрацію, а відтак відбулося урочисте винесення чудотворної Погінської ікони Матері Божої. Згодом тисячі паломників мали змогу заносити свої прохання на молебні до Богородиці, а опісля прочани провели співану вервицю із розважаннями радісних таїнств.

Програма прощі продовжилася Хресною дорогою та свідченням про молитву на вервиці гостей з Меджугор’є. Кульмінацією першого дня паломництва стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Дмитро Григорак, Єпарх Бучацький, у співслужінні ігумена монастиря Успіння Пресвятої Богородиці о. Терентія Цапчука та інших отців.

Наступного дня, у неділю, Архієрейську Божественну Літургію очолив Владика Йосафат Говера, Екзарх Луцький, у співслужінні численно зібраного духовенства. Завершилася Міжнародна проща вервиці актом віднови посвяти Непорочному Серцю Марії.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено