Івано-Франківськ

У Франківську створили клуб, щоб підбадьорити та надихнути молодих мам

Час та тему зустрічей заздалегідь повідомляють у соцмережах. Посиденьки зазвичай відбуваються двічі на місяць.

У Франківську створили клуб “Young moms if”, бо знали, що відпочинок та розуміння – це те, чого часто бракує мамам малих дітей.

198A8909 scaled

Про що говорять під час зустрічей, чому не варто намагатися бути ідеальною та де черпати сили і натхнення – для читачів ПІКу розповіла одна із засновниць клубу Іванна Завальна.

7F43F6C6 D73C 4228 9C19 35E9FDE0DA30 scaled

Клуб – не забаганка, а потреба

Іванка – мама двох діток, вокалістка і  гітаристка гурту Iziband, а також авторка духовних пісень. Під час першого декрету їй бракувало спілкування, а статті й фотографії у інтернеті про мам здавалися не реалістичними. Тому створила власний блог про материнство, де висвітлює актуальні теми. 

“У соцмережах про батьківство пишуть однобоко та ідеалістично: мама сміється, все встигає, має бізнес, діти доглянуті. Я почала писати правду на основі власного досвіду, проблем зі здоров’ям сина. Теми дописів відгукнулися мамам. Вони підтримували розмову у коментарях та розповідали свої історії. Потім з однодумцями вирішили вийти за межі Інстаграму та проводити живі зустрічі”, – розповідає франківка.

Так ініціативні франківки створили клуб “Young moms if”. Він є членом американської організації “Young Life”, яка вже близько 70 років присвячує своє служіння молоді по всьому світу. Схожі клуби є й в інших містах України. 

На невимушених зустрічах за кавою в Івано-Франківську обговорюють різні теми: післяпологова депресія, догляд за собою, емоційне вигорання, погані та хороші звички, духовність тощо. Запрошують спікерів, слухають дитячого психолога та обмінюються власним досвідом. Є місце й для розваг: мами грають ігри, співають, займаються творчістю. Наприклад, з останньої зустрічі жінки пішли додому із власноруч зробленими букетами.

Час та тему зустрічі заздалегідь повідомляють у соцмережах. Посиденьки зазвичай відбуваються двічі на місяць і вже полюбилися місцевим мамам. Участь є безкоштовною. 

408C3461 0112 4D2A 8AA5 419C8230B712 scaled

Там, де підтримка 

Дитяча психологиня Анна Биволькевич теж відвідує “Young moms if”. Бачить користь від зустрічей і як фахівець, і як мама. Жінки отримують тут відпочинок, підтримку, можливість поспілкуватися і навіть знаходять нових подруг.

 “Часто після народження дитини мами стикаються із соціальною ізоляцією. Якщо раніше жінка вела активний спосіб життя, розвивалася, розважалася на дискотеках, то з немовлям умов для цього немає. Часто соціальний простір не облаштований для мам з дітками і всюди з ними не підеш. Також важче заводити нові знайомства, якщо переїхала з іншого міста. Тож клуб створив умови для спілкування, якого бракує”, – зауважила Анна.

Помічною є можливість розповісти іншим про свої труднощі та отримати підтримку. Психологиня каже, що зустрічі мам дають схожий ефект, що й психологічні групи.

“Під час спілкування мами дізнаються, що є люди з аналогічними труднощами. Їхня проблема не унікальна і вона має вирішення. Це важливо зрозуміти, бо інколи є ілюзія, що в інших все добре, а у тебе – ні”, – додала психологиня.

Тут жінки відпочивають від хатніх справ, рутини, отримують корисну інформацію та знаходять розуміння.

“У новому сезоні розкриваємо більш жіночі теми. Обговорюємо, як впоратися із певною проблемою з духовного та практичного боків. Такі зустрічі надихають, мотивують та наповнюють ресурсом. Для мами, яка втомлюється, іноді зустрічається із нерозумінням та знеціненням –  це важливо”, – зауважила Іванка.

У клубі вчать не гнатись за ідеалом, не прагнути встигати все, а тільки робити головне. Треба зважати на свої сили, ресурси та розставляти пріоритети. 

“У кожного свій список місць та дій, які підбадьорюють. У мене це прогулянки на самоті, можливість без відволікань випити каву та почитати книгу,  у тому числі Біблію. Допомагають відновитися зустрічі з подругою, людиною, яка тебе розуміє”, – поділилась блогерка.

До речі, “Young moms if” теж є місцем, де мами відновлюють сили. 

IMG 1659 scaled

“У мами є 80% часу для дитини та 20% – для себе. Вона має вирішити, на що їх розподілити. Звісно, є різні ситуації у житті та про себе забувати не варто. Якщо є можливість, треба не боятися делегувати ті обов’язки, які може виконати хтось, крім мами. Варто шукати баланс”, – вважає засновниця клубу. 

У Франківську створили клуб для молодих мам. Не забуваймо, дітям потрібна щаслива мама. 

Марія Гурецька.

Читайте також:

Шедеври Прикарпаття: шоколадні цукерки авторської роботи Яни Лейбюк (ФОТО)

Дозволь собі танець: франківців запрошують на танці

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено