У серпні в Івано-Франківській області зареєстрували два випадки отруєння грибами.
Про це повідомили у головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, передає ПІК.
Зокрема, отруїлася грибами сім’я з Косівського району: двоє дорослих та двоє дітей. Сім’я їла зелені голубінки (сироїжки), печені на вогні та смажені.
Окрім цього, також отруїлася грибами 13-річна дитина з Івано-Франківського району.
Правила безпеки:
- Збирайте лише добре знайомі гриби та не беріть тих, в яких ви не впевнені.
- Будьте дуже обережні з пластинчастими грибами. Збираючи сироїжки, можете підібрати й бліду поганку.
- Не куштуйте сирі гриби, не смажте їх на вогні. Обробляйте гриби у день збору.
- Перед приготуванням ретельно оглядайте гриби, сумнівні гриби викидайте. Обов’язково проварюйте гриби не менше 30 хвилин в підсоленій воді.
- Зберігайте готові страви з грибами в холодильнику і не більше як добу.
У разі отруєння негайно зверніться за медичною допомогою. Не займайтеся самолікуванням.
Читайте також:
- На Львівщині отруїлися 12 дітей: серед них мешканці Франківська
- На Прикарпатті двоє дорослих та двоє дітей отруїлися грибами
- Масове отруєння дітей сталося у таборі на Львівщині
- Отруєння грибами на Тернопільщині: матері загиблих дітей повідомили про підозру