Івано-Франківськ

Цього року пенсії таки індексують

Повернути щорічну індексацію пенсій та їх осучаснити планує міністерка соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє ПІК. Про це вона повідомила в

Повернути щорічну індексацію пенсій та їх осучаснити планує міністерка соціальної політики Марина Лазебна, повідомляє ПІК.

Про це вона повідомила в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

«Близько 11 мільйонів пенсіонерів в цьому році обов’язково отримають індексовані пенсії. Це підвищення відбудеться протягом року. Ми розпочинаємо цю роботу вже з 1 квітня”, – повідомила Лазебна.

Як відомо, у 2017 році уряд вилучив норму, що перерахунок пенсій проводиться щорічно з 1 березня. На думку Марини Лазебної, необхідно повернути відповідну норму задля того, щоб кожен пенсіонер знав, що кожного року, саме з 1 березня така індексація відбуватиметься.

Крім того, міністерка зазначила, що на сьогодні існує великий розрив у розмірах пенсій між людьми, які виходять на пенсію зараз та людьми, які вийшли на пенсію 10 або 20 років тому. “Тому ми опрацьовуємо підходи осучаснення пенсій  шукаємо на це можливості», – підсумувала Марина Лазебна.

Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=pkjz0n1HDOE

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

alt
© 2020 Всі права захищено