Івано-Франківськ

Нацкорпус та Нацдружини провели акцію протесту під стінами СБУ

Активісти пікетували управління СБУ в Івано-Франківській області з вимогою покарати працівника спецслужби, якого вони підозрюють у шантажі активістки «Національного корпусу»

Активісти пікетували управління СБУ в Івано-Франківській області з вимогою покарати працівника спецслужби, якого вони підозрюють у шантажі активістки «Національного корпусу» Світлани Ровенчук, повідомляє ПІК.

«В одній із соцмереж, з фейкової сторінки, мені написав незнайомець, який почав прямо шантажувати мене. Він вимагав, щоб я почала інформувати його про діяльність “Національного Корпусу”. У випадку відмови він погрожував викласти в інтернет мої фото, де я роздягнена, які отримав явно незаконним шляхом. Мої добрі знайомі допомогли мені дізнатися, що мене шантажував чинний співробітник Служби безпеки України Василь Новосельський», – повідомила Світлана Ровенчук.

Очільник “Національного корпусу” Сергій Сивачук зауважив, що їхня організація проводить даний протест, щоб підтримати молоду дівчину та домогтися справедливості.

«Нам хотілось би вірити, що СБУ – це не КДБ. Наша організація виступила проти свавілля спецслужб, що користуються «кадебешними» методами. Ми не могли залишитись осторонь – написали заяву на ім’я начальника обласного управління СБУ. Також Світлана їздила у Львів, де подала заяву в ДБР. Хочемо, щоб компетентні органи провели розслідування та з’ясували ким насправді є шантажист», – заявив Сергій Сивачук.

Після вигуків активістів «СБУ – КДБ» до протестантів вийшов працівник спецслужби, який повідомив, що заяву прийняли та проводять розслідування.

SBU 1 SBU 2SBU 4SBU 5SBU 7

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено