Івано-Франківськ

Ворохтянське лісництво компенсує шкоду за незаконну вирубку лісу

Господарський суд Івано-Франківської області стягнув 2.3 мільйона гривень з держпідприємства «Ворохтянське лісове господарство», яке не визнавало своєї вини. Таким рішення суд

Господарський суд Івано-Франківської області стягнув 2.3 мільйона гривень з держпідприємства «Ворохтянське лісове господарство», яке не визнавало своєї вини. Таким рішення суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції, пише ПІК.
Всі гроші підуть у фонд охорони навколишнього середовища села Поляниця, адже саме на території Поляницького лісництва проводилась незаконна вирубка лісу. Як підрахували спеціалісти, лісу було завдано шкоди на 2 360 152 гривень.
У 2016 році працівники інспекції виявили, що лісгосп не виписував лісорубних квитків на вирубку та не забезпечував належну охорону лісу як постійний лісокористувач. Коли справа дійшла до суду, то лісники заперечили будь-які обвинувачення екоінспекції, перевірку вважали упередженою та необ’єктивною.
Вже у травні 2017 року суд постановив провести експертизу, але ухвала не була виконана. Підприємство «Ворохтянське лісове господарство» не сплатило рахунок для проведення слідчих дій.
В поточному році справу довели до логічного кінця – лісництво визнали винним, йдеться на сторінці прес-служби суду.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

alt
© 2020 Всі права захищено