Івано-Франківськ

Чи докаже архів ваш трудовий стаж?

Неприпустимо, але факт! Станом на березень 2020 року аж 2 200 ліквідованих підприємств та організацій Івано-Франківська не подали документи на

Через це тисячі людей пенсійного віку, ймовірно, не знайдуть підтвердження свого трудового стажу, напрацьованого саме у цих роботодавців, повідомляє ПІК.

До офіційного переліку ліквідованих підприємств, які не залишили своєї документації в архівному відділі, потрапили надзвичайно різноманітні фірми: Українсько-індійсько-російське підприємство СП “ІФБО “ЛТД” (1996 р.), Івано-Франківська Приватна фірма “Данко” (2000 р.), НВПП “Новатор-будівельник” (2005 р.), ПП Виробничо-технічний центр “КарпатиЕлектро” (2010), ПФ «Німецько-українська кооперація «ДУК» (2015 р.), ПП «ОКЕАН МОЖЛИВОСТЕЙ» (2020 р.) та інші.

До того ж, з 1996-го до 2017 року кількість підприємств, які не здавали документи до архіву, постійно зростала: з 21-єї юридичної особи до 108-ми. І тільки минулого року ця тенденція помітно пригальмувала.

Щоправда, заступник начальника архівного відділу Івано-Франківської міської ради Галина Пішак у розмові з кореспондентом ПІК порадила не драматизувати.

«Ми говоримо про понад 2200 підприємств, які свого часу зареєструвалися, але так і не розпочинали фінансово-господарську діяльність, не наймали працівників і, відповідно, не нараховували зарплату. Тобто формально вони відкрилися і закрилися, про що повідомили архівний відділ», – зазначила Галина Пішак.

Однак, на 152 заяви громадян, значна частина з яких зверталася минулого року за підтвердженням трудового стажу, архів надав негативні відповіді. Тобто, люди пам’ятають де працювали, але не отримали архівного підтвердження. Це означає, що не вся інформація про відкриття-закриття підприємств є достовірною. Тож дбаючи про свій стаж, кожен працівник має завчасно збирати відомості про свої трудові відносини й завжди знати чи робить його роботодавець відповідні соціальні відрахування.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено