Івано-Франківськ

Вчителям Прикарпаття не додають зарплати

Найбільше не доплатили вчителям в Івано-Франківській ОТГ та у Верховинському районі.

«Всі вільні кошти й кошти з перевиконання місцевих бюджетів мусять спрямовуватися на зарплату освітян», – на цьому 17 березня наголосила директор департаменту фінансів Івано-Франківської ОДА Ірина Мацькевич під час наради у т. в. о. голови облдержадміністрації, повідомляє ПІК.

Станом на 12 березня заборгованість перед вчителями області досягла 10,3 мільйона гривень. Найбільше не доплатили працівникам освіти у Верховинському районі (3 млн грн) та Івано-Франківській ОТГ (4,7 млн).

Тому фіндепартамент настійливо рекомендує районам та містам Прикарпаття переглянути свої бюджети з метою збільшення їх дохідної частини. А також позбутися практики, коли залишки бюджетних коштів спрямовуються на будь-що, але не на запобігання заборгованості перед вчителями.

Враховуючи той факт, що за два місяці цього року місцеві бюджети досягли перевиконання по доходах, саме ці кошти мають піти на виплати вчителям.

Зазначимо, що у Верховинському районі перевиконання бюджету досягло за два місяці 1,2 млн грн, у Богородчанському – 1,3 млн, Городенківському і Долинському – по 1,5 млн, у Надвірнянському та Рогатинському – по 2,7 млн. У Івано-Франківській ОТГ обсяг перевиконання бюджету складає 12,5 млн, у Бурштині – 1,3 млн гривень.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено