Івано-Франківськ

Віскі замість ліків?

Чи може алкоголь бути як не ліками, то хоч профілактичним засобом від коронавірусу?

Твердження є різні, інколи навіть діаметрально протилежні, повідомляє ПІК.

Головний епідеміолог Грузії, глава Національного центру контролю захворювань Аміран Гамкрелідзе радить для боротьби з коронавірусом використовувати міцний традиційний алкогольний напій чачу. Проте, пропонує не пити чачу, а змішати з водою та використовувати як антисептик, повідомляє ТСН.

А 25-ти річний британець вважає, що зумів вилікуватися від короновірусу за допомогою віскі, повідомляє Український репортер.

До Китаю Коннор Рід приїхав три роки тому, щоб викладати англійську мову в одному з місцевих університетів. Захворів на коронавірус. Його госпіталізували у лікарню при університеті в Ухані, де він провів два тижні під наглядом лікарів.

За його словами, впоратися з недугою йому допомогли інгалятор і алкоголь.

«У мене був сильний кашель, але я користувався інгалятором. А ще пив гарячий віскі з медом. Це старовинні ліки, але, схоже, що саме віскі мені і допомогли перемогти хворобу», — розповідає Коннор.

Konnor

Він також зізнався, що не приймав жодних медикаментів, в тому числі антибіотиків, які йому прописали лікарі.

Проте, експерти з МОЗ та ВООЗ нагадують, що алкоголь, навпаки, пригнічує імунну систему і послаблює організм, ускладнюючи процес боротьби з вірусом. Алкоголь краще використовувати для дезінфекції продуктів або рук.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено