Івано-Франківськ

Експеримент протидії коронавірусу в Нідерландах

Нідерланди мають свій метод боротьби з коронавірусом.

У боротьбі із поширенням захворювання COVID-19 Нідерланди діють інакше, аніж більшість країни світу. Вони використовують теорію колективного або групового імунітету. За цією теорією вірусом має заразитися максимальна кількість громадян. Таким чином сформується «захисна стіна» для літніх і слабких людей, які до цього перебуватимуть в ізоляції, повідомляє ПІК з посиланням на німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

«Ми можемо уповільнити поширення вірусу й одночасно під контролем сформувати груповий імунітет», – заявив прем’єр-міністр Марк Рютте у зверненні до нації.

Всесвітня організація здоров’я вважає таку ідеї уряду Нідерландів небезпечною.

«З одного боку, вона ґрунтується на припущенні, що після одужання у заражених людей сформується імунітет, однак це поки не доведено. У нас недостатньо знань про поведінку цього вірусу», – зазначила представниця ВООЗ Маргарет Харріс.

Для формування групового імунітету повинні бути заражені як мінімум 60% населення. Нідерландці занепокоєні тим, що такий експеримент коштуватиме їм десятки тисяч життів.Наразі у країні 804 зараження вірусом.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено