Івано-Франківськ

Лабораторних висновків з Києва щодо підозри на коронавірус сьогодні очікує в Івано-Франківську 9 осіб

Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України у Києві перейшла на цілодобовий режим роботи.

 Всі матеріали, які надходять, зокрема, з нашої області, досліджуються в оперативному порядку, повідомляє ПІК.

29-річна мешканка Прикарпаття, у якої вчора лабораторно підтверджено Covid-19, перебуває в ізоляторі лікувального закладу. Наразі стан перебігу хвороби оцінюється як середньої важкості. Під штучною вентиляцією легень хвора не перебувала, позитивний результат дала антибіотикотерапія» – заявив сьогодні головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук на брифінгу в ОДА.

Зазначалось також, що з-за кордону хвора прибула 9 березня. 17 березня звернула увагу, що у неї піднялася температура до 37,2 градуса, а протягом дня до 37,8.Жінка звернулася до лора в поліклініку, зі скаргами на отит. Доктор направив її у приймальне відділення, де було з’ясовано, що пацієнтка приїхала з-за кордону. Медики одразу госпіталізували молоду жінку. Медичний персонал був у костюмах біозахисту і дотримувався усіх вимог протиепідемічної безпеки. Так вважає державний санітарний лікар.

Особи, які контактували з хворою, це її 65-річний батько та двоє малолітніх дітей. Зараз усі в самоізоляції.

Цього тижня в області було 23 хворих з підозрою на «китайський» вірус. Більша частина з них, яка отримала від’ємні результати з вірусологічної лабораторії МОЗ України, уже виписана додому. Станом на сьогодні 9 осіб чекають результатів.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено