Івано-Франківськ

Олег Головенський: «День зйомок – це 2-3 хвилини кіно на екрані»

Карпати стали майданчиком для зйомки новорічної казки для дорослих «Все буде Ок!».

Режисерська група фільму має велику амбіцію: створити захопливу картину і показати її українському глядачеві вже напередодні новорічних свят-2021. На це налаштована й акторська група, у складі якої столичні актори Ірма Вітовська і Володимир Невельський та їх франківські колеги, актори «Нового театру». Режисер фільму — Тарас Бенюк, сценарій: Соломія Ільницька та Володимир Єшкілєв.

Про унікальність кінострічки та передумови її успіху ПІК розпитала у продюсера фільму Олега Головенського.

Пане Олеже, казка – казкою, але ж якою вона буде реально на екрані?

За жанром це буде драматична комедія. Старше і не зовсім старше покоління пам’ятає життєву історію, коли святкування радянського Нового Ріку складалося зі стандартного набору: шампанське, салат Олів’є та перегляд фільму «Іронія долі або з легким паром». У нас буде подібна історія, хоча в деталях трохи інша.

Можливо, трішки привідкриєте сюжет?

Дівчина їде на заробітки у Польщу, зупиняється на заправці в Києві, там переплутує автобуси та замість польського Буковця потрапляє у карпатський Буковель. І починається смішна історія про кохання та різноманітні емоції. У цій атмосфері вона знаходить своє щастя.

Чому для такої глибокої теми як кохання, обрали жанр комедії?

Як показує статистика українського кінопрокату, з 10 найефективніших у фінансовому плані фільмів – це 9 комедій і 1 мультфільм. Тобто, українці здебільшого люблять дивитись комедії, і ми максимально врахували цей момент. До речі, «Все буде Ок!» – це наш другий фільм. Раніше зняли психологічну драму – конспірологічний кінотрилер “Pattern”, прокат якого передбачається в другому півріччі-2020.

Скільки коштує зняти українське кіно?

Як нам відомо, в Україні менше ніж за 20 мільйонів гривень ніхто не знімає. Але врахуйте, що робота над повнометражною картиною в середньому триває півтора року. Тільки оренда техніки та приладів освітлення може коштувати десятки тисяч доларів. А один день зйомок – це лише 2-3 хвилини кіно на екрані.

На «Все буде Ок!» теж піде 20 мільйонів? Якщо так, то яка частина з них є фінансовою підтримкою з боку держави?

Ми створимо фінансово дешевшу картину, виключно коштом інвестиційних та благодійних коштів, державної підтримки не просили.

Чи плануєте подавати фільм на міжнародні конкурси?

Так, будемо пробувати. Такі конкурси зазвичай проводять влітку, якщо встигатимемо, то будемо подаватися.

Може ми Вас також побачимо в цікавій ролі?

Мені пропонували, але я відмовився. В акторів напружена робота, це не просто вийшов один раз і відіграв. Тут може бути й 15 дублів одних і тих самих сцен: треба 15 разів заплакати – значить треба 15 разів заплакати. Знаєте, треба зіграти як за Станіславським: «Вірю!».

Коли побачимо фільм на екранах?

Десь в другій половині грудня плануємо прокат.

Отож, у кінці року очікуємо у кінотеатрах новорічну комедію «Все буде Ок!»(Новорічна казка для дорослих). Якщо коронавірус не завадить…

Golovenskyj scaled

ok

ok 6

ok 5

ok 4

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено