Івано-Франківськ

Вчора вірні УГКЦ на Прикарпатті смиренно скористалися звільненням від церковних богослужінь

Цієї неділі християни молилися вдома.

Кир Володимир Війтишин – Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський на час карантинних заходів в Україні надав вірним Архієпархії диспензу від обов’язку фізичної участі у Божественній Літургії в неділі і свята, повідомляє ПІК.

Відповідний Декрет набрав чинності 20 березня.

«Скориставшись з цієї диспензи, вірні не будуть порушувати церковної заповіді, яка зобов’язує їх брати участь у Божественній Літургії.
Однак заохочуємо, щоб особи, які скористаються з цієї диспензи, в неділі та свята перебували на особистій та родинній молитві, а також єдналися в молитві з Церковною спільнотою через засоби масової комунікації» – йдеться у Декреті, який розміщено на сайті єпархії.

До слова, у Греції днями сталася неприємність з митрополитом Серафимом, який під час карантину в містечку Хору на острові Китіра запрошував прихожан на службу у Храмі Розп’яття. Поліція затримала його за порушення циркуляру, який забороняє проводити у цей час богослужіння. Поліціянти склали за фактом протокол і попередили, що у випадку ще одного порушення притягнуть Серафима до суду.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено