Івано-Франківськ

Вся Україна у стані надзвичайної ситуації

Наразі на 30 днів. До 24 квітня.

90561082 572553166940700 5446180146652381184 n

Кабінет міністрів вирішив на 30 днів ввести режим надзвичайної ситуації по всій Україні через коронавирус. Він вводиться до 24 квітня. Про це стало відомо з трансляції засідання уряду 25 березня.

“Прошу не плутати з надзвичайним станом, при НС не обмежуються конституційні права громадян”, – заявив перед прийняттям рішення прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Водночас влада відмовилася від введення надзвичайного стану.  Тепер ще 30 днів, до 24 квітня, в країні будуть діяти карантинні обмеження. Про це в Telegram повідомив Денис Шмигаль.

… В режим надзвичайної ситуації переведена Єдина державна система цивільного захисту. Відповідно, всі карантинні обмеження також продовжені на 30 днів до 24 квітня“, – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що додатково до цього рішення Кабмін ухвалив:

  • належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян і пропуском тільки після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  • залучити до роботи на цих пунктах працівників і технічні засоби МОЗ, Нацполіціі, Нацгвардії, ГСЧС, Госпродпотребслужби;
  • всі приміщення, дороги і тротуари повинні ретельно дезінфікувати;
  • надавати допомогу малозахищеним верствам населення з залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

Крім того, в Кабміну допускають можливість пролонгації заходів.

 Читайте також:

Зарплата деяких лікарів збільшиться в три рази

Прикарпаття отримало важливий вантаж

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено