Івано-Франківськ

Священник з Наддвірнянщини лікується від  COVID-19

Коло контактних осіб встановлено, всі – під наглядом медиків.

svyashhennyk 1

Отець перебуває в інфекційному відділенні Надвірнянської районної лікарні, куди був госпіталізований з самого початку з нечіткими симптомами недуги, повідомляє ПІК.

«Ввечері 25 березня результати референс-лабораторії Центру громадського здоров’я  підтвердили у хворого коронавірусну хворобу. Вчора і сьогодні вранці я спілкувався з головним лікарем закладу. Він засвідчив, що священник перебуває в ізоляції, стан його здоров’я – середньої важкості з позитивною динамікою», – сказав сьогодні, 26 березня, на брифінгу в ОДА  головний державний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук.

Зважаючи на те, що напередодні госпіталізації отець проводив хресну ходу, є побоювання, що серед вірян зараз можуть бути інфіковані коронавірусом. Коло контактних осіб встановлено, люди перебувають під спостереженням у районній лікарні. У людей виникає питання, чи не стане саме ЦРЛ осередком поширення коронавірусу?

«Лікарня розрахована на 390 ліжко-місць. Там приймаються заходи розмежування хворих. Додатково розгорнуто два інфекційних відділення. На лікуванні перебуває 150 хворих. З грипом, ОРВІ та пневмонією – 99 осіб. В реанімації – 3 пацієнти. Медики забезпечені засобами індивідуального захисту та необхідною на певний час кількістю швидких тестів», – сказала на брифінгу керівник новаційного центру ОДА з протидії поширенню коронавірусу, лікар-інфекціоніст Наталія Дьоміна.

Нагадаємо, що вчора лабораторно підтвердилась коронавірусна хвороба у поліцейського з Івано-Франківська, а також у трьох осіб  з Калуського, Снятинського та Косівського районів.

Читайте також на сторінці ПІК:

У світі від коронавірусу померло вже понад 20  тисяч людей

Івано-Франківську загрожує епідемія пневмонії

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено