Івано-Франківськ

Звернення міністра охорони здоров’я Іллі Ємця:

Ємець звернувся до людей з шокуючою заявою

181439

 

“Шановні колеги,

Ми фіксуємо вогнища спалаху епідемії коронавірусної інфекції на території України, яка стрімко поширюється. І ці цифри будуть збільшуватись. Я завжди казав і буду казати людям правду: кількість жертв буде зростати.

З досвіду китайських лікарів можна виділити три основні стовпи подолання інфекції та її наслідків. Перший – це профілактика, тобто не впустити вірус у країну. Європа і Україна не змогли цього зробити.
Другий – це локалізація катастрофи. Це вдалося зробити Китаю. Зараз ми ще спроможні жорсткими заходами локалізувати поширення інфекції, чого не вдається в Європі.
Третій стовп боротьби – це госпітальний, або етап лікування.

На жаль, ми мусимо констатувати: медична система України до нього не готова. З багатьох причин.

За 21 день моєї роботи на посаді міністра нашій команді вдалося відновити вертикаль державного санітарного лікаря, яка успішно існує в інших країнах.

Спеціалісти контролю за епідемією, разом з представниками поліції, прикордонниками, мобільними бригадами швидкої допомоги та іншими службами ще можуть зупинити тотальне поширення інфекції.

На третьому етапі я відновлюю клінічну вертикаль спеціалістів інтенсивної терапії та реанімації. Ці фахівці в існуючих, дуже важких умовах, можуть зменшити смертність від ускладнень цієї хвороби.

Багато років поспіль українську медицину руйнували і зруйнували майже вщент.

Я наполягаю на створенні в Міністерстві охорони здоров’я України єдиного оперативного штабу протидії коронавірусу, в поєднанні з іншими службами. Ми ще можемо знизити кількість жертв. Якщо будемо діяти рішуче.

Незважаючи на те, що наша країна вже вступила в посилену стадію боротьби з коронавірусом, дехто навмисно створює перепони у роботі міністерства. Переслідуючи свої особисті мотиви, вони ставлять під загрозу життя та здоров’я тисяч українців.

З усією відповідальністю заявляю: якщо нам і далі будуть заважати працювати, кількість жертв може бути катастрофічною.

Я – кардіохірург. Зараз організовую боротьбу з невидимим ворогом – вірусом COVID-19. Терапевтичні методи вже не врятують ситуації. Наш пацієнт – це вся Україна. Вже неможливо рятувати життя лише масками та дезінфекторами. Треба діяти рішуче – хірургічними методами, як команда в операційній. Інакше життя не будуть врятовані.

Я прийшов на посаду, щоб провести медичну реформу, запровадити в Україні державну страхову медицину, об’єднати розгалужену медичну систему, зменшити кількість чиновників у системі охорони здоров’я, вивести на рівень держави професіоналів-медиків, яких підтримує влада.

Я впевнений, що вся владна вертикаль підтримує команду міністра в його нелегкій місії. Тільки разом ми зможемо перемогти цього невидимого ворога.

Виконуйте всі правила безпеки, піклуйтеся одне про одного табудьте здорові.”

Читайте також на ПІК:

У Франції  продукти з магазинів «ніхто не виносить»

Сміх та й годі: сепаратистка «догадалася», звідки взявся коронавірус

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено