Івано-Франківськ

У Білих Ославах моляться і шиють захисні маски

Люди вважають, що спільними зусиллями можна «перекрити дорогу» коронавірусу.

У Білих Ославах Надвірнянського району не впадають у відчай, хоча в село активно повертаються заробітчани з країн Європи, де палає пандемія, і щодня надходить невтішна статистика щодо поширення коронавірусу на Прикарпатті. Люди покладаються на Бога та власні зусилля.

Місцевий приватний підприємець Василь Лейбюк з власної ініціативи закликав сільських жінок до праці й вони пошили його коштом “для потреб карантину” 450 захисних масок. 

Пан Василь безкоштовно роздає маски односельцям.

“Якщо ще будуть потрібні маски з тканини, ми швидко пошиємо і роздамо усім потребуючим білоославчанам”, – каже Василь.
Звичайно, що попали ці засоби захисту і в оселі вчорашніх заробітчан. До речі, всі вони перебувають на самоізоляції. З дому не виходять, як вимагають того вимоги карантину.
«Два рази на день, о 9 годині ранку і 21 вечора наші люди одночасно стають у своїх оселях до молитви. Перед образами благають Господа, щоб відвернув від Білих Ослав і всієї України коронавірусну загрозу. І додав сил та здоров’я нашим медиком, бо вони ризикують своїми життями заради усіх нас», – каже секретар Білоославської сільської ради Оксана Струк.

Нагадаємо, що зараз у Надвірнянській районній лікарні перебуває на лікуванні священник, у якого днями лабораторно підтвердилась коронавірусна хвороба.

Читайте також на сторінці ПІК:
Про українців за кордоном подбають дипломати

Можливо ви вже перехворіли на коронавірус

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено