Івано-Франківськ

Для чого в Україні пункти медичного сортування хворих?

Такі пункти розгорнуто на території лікарень першої хвилі госпіталізацій

91618637 1495343913962042 8933689167188066304 oУсі пацієнти з респіраторними симптомами, перш ніж зайти у медичний заклад, повинні пройти первинне скринінгове медичне розприділення. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України у Фейсбук, пише ПІК.

Розприділення передбачає:

  • надівання медичної маски на пацієнта та його супровід;
  • безконтактне вимірювання температури тіла пацієнта;
  • короткий збір анамнезу на виявлення респіраторних симптомів (кашель, нежить, задишка тощо).

Такі заходи дадуть можливість медикам розподіляти пацієнтів за ступенем стану захворювання та госпіталізувати лише тих, які потребують цілодобового медичного спостереження.

До слова, сьогодні Верховна Рада з другої спроби затвердила на посаду нового глави Міністерства з питань охорони здоров’я Максима Степанова.

У нього два дипломи про вищу освіту: перший отримав у 1998 році після закінчення Донецького медичного інституту ім. М. Горького, спеціальність – «акушер-гінеколог». Другий диплом Степанов отримав у 2004-му, у Київському національному університеті економіки за спеціальністю «Міжнародна економіка».

Вчорашній “міністр здоров’я” Ілля Ємець подав у відставку. Міністерство він очолив 4 березня цього року. Через 25 днів пішов з посади.

Читайте також:

Медичні заклади Івано-Франківська отримали додаткові кошти

18 столичних аптек поплатяться за страшні ціни на медичні маски

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено