Івано-Франківськ

Керівник Франківської лікарні допускає, що коронавірус в місті розпочався ще в грудні

Головний лікар Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк думає, що інфекція з'явилась в місті раніше, ніж ввели карантин.

91100446 1798506710284547 8335721525063712768 n

Таке припущення медик написав на своїй сторінці в Фейсбук. Також він пояснив чому дійшов до такого висновку, пише ПІК.

«До нинішнього дня я не аналізував ситуацію і не робив жодних висновків з приводу ситуації яка є у світі, до моменту поки ми не отримали швидкі тести, які частково підтверджують наявність хвороби. Це би було не етично зі сторони лікаря-керівника, бо ми себе не відносимо до шаманів, і не судимо по теревенях про хворобу. Ми мусимо робити висновки на основі доказової лабораторії, по тестах й інших результатах досліджень. Сьогодні ми підозрюємо, що ця проблема скоріш за все була тут вже з грудня місяця, можливо двоє з пацієнтів навіть померло. Але було з десяток людей, яких ми вилікували», – пише Масляк.

Також медик додав, що діагноз «Covid-19» підтверджують і за допомогою рентгену легень та томографією. Наразі в лікарні перебуває 75 пацієнтів із пневмоніями. Швидкий тест на коронавірус був підтверджений у 36 осіб.

Також медик висловив гордість за свою команду, яка покладає всі сили у боротьбі за здоров’я прикарпатців.

«Це патріотично налаштовані люди на збереження життя інших людей. Починаючи від санітарок і водіїв та закінчуючи завідувачами відділень, охоронцями, які контролюють потоки людей в лікарню. Це ті люди, які не забоялися, не втекли, не заховали голову, як страуси в пісок»,- підкреслив Тарас Масляк.

Також читайте:
Найбільше в Україні на коронавірус хворіють люди середнього віку
Прикарпаття витратило понад півмільйона гривень на тести для діагностики Covid-19

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено